Toysdaily 玩具日報

查看: 11669|回復: 22

[改造交流] 拉打加燈 part2

今次進度為鑽左洞,

焊左電阻,

磨左 led,

剪左電線,

試整左一個燈頭,

整下整下又有諗度d 新0野~

決定整埋影月和 black 的盒蛋,

雖然兩隻都係軟膠造,

但係都好難挖空,

挖左好耐手都軟埋至整到隻black,

隻影月冇力挖住,

希望聖旦假能成功將十個拉打頭和兩隻拉打盒蛋 ko!

part1連結
http://hk.myblog.yahoo.com/licarly/article?mid=4116

更多圖片,請至小弟blog參觀
http://hk.myblog.yahoo.com/licarly/article?new=1&mid=4153
乜玩到咁癲呀:Q
可唔可以用shf 嚟玩呢 :handshake:
我都試過自己加燈同改色, 不過唔識電工, 每次最多只一次駁兩粒, 可唔可以指教一下點樣一次駁數粒呢? 唔識計電阻
:71:期待完成品
我都試過自己加燈同改色, 不過唔識電工, 每次最多只一次駁兩粒, 可唔可以指教一下點樣一次駁數粒呢? 唔識計 ...
devilmanic 發表於 17-12-2010 11:48 PM

用並聯接線就可以同時接幾盞燈啦!
wa, very strong, good job~~
Addidas slogan ~ Impossible is nothing!
Nike slogan ~ Just do it!
:71: 有心有力~ 讚~ 期待完成品榮光降臨~ ! :shiny:
頭像被屏蔽
強力!:Q

如果有教學的話...:shy:
我都玩過,加左係好feel d

用並聯接線就可以同時接幾盞燈啦!
Englishman 發表於 18-12-2010 09:09 AM

冇錯用並聯就可以, 但留意若不同顏色的led並聯就可能要接電阻了~
我都玩過,加左係好feel d
deathcythe 發表於 18-12-2010 07:49 PM

請問c兄隻複眼入面d色要唔要洗甩佢再油透明油呢?
回復 14# Licarly

想效果好d就要上番金屬色,可以先上銀色睇下效果再決定