Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 魂SHOP S.H. Figuarts Kamen Rider Skull Crystal

基本配件上次有的今次都有,只係覺得上次買左的被揾笨啫
yugi 發表於 20-12-2010 09:52 AM

唯有折衷地說之前隻Skull 身體冇消光 + 頭部唔同... 同埋Boxart 都會有分別
好似Decade咁, 粉紅色普通版盒仲貴過黑色激情態版盒~

而且我覺得舊版頭雕靚d... (就咁睇相來講, 新版未有實物唔知)
唯有折衷地說之前隻Skull 身體冇消光 + 頭部唔同... 同埋Boxart 都會有分別
好似Decade咁, 粉紅色普通版 ...
leah周 發表於 20-12-2010 10:49 PM

decade 粉紅盒有送咭,激情唔知因為冇買,不過好似冇,咁如果冇既俾我簡我都要有咭啦
decade 粉紅盒有送咭,激情唔知因為冇買,不過好似冇,咁如果冇既俾我簡我都要有咭啦
超級玩具迷 發表於 21-12-2010 01:38 AM

激情係冇卡...
比我揀我會揀激情, 個頭靚好多... 卡可以自制XD
好在無入 之前果一隻 !!
唔知個頭 會唔會一樣咁易甩油呢
超級玩具迷 發表於 21-12-2010 01:38 AM

我兩盒都有,但d卡我都冇cut出黎玩
激情係冇卡...
比我揀我會揀激情, 個頭靚好多... 卡可以自制XD
leah周 發表於 21-12-2010 12:59 PM

不過唔係人人都會整呢,所以有咭先會貴,通常有現成都唔會自己整
我兩盒都有,但d卡我都冇cut出黎玩
p_lam0730 發表於 21-12-2010 01:30 PM

same here~ :78:
    同埋隻新 Skull 都會入~
same here~  
    同埋隻新 Skull 都會入~
fktuen 發表於 21-12-2010 02:02 PM

ching 你入兩盒啦! :58:   我一定跟你風 :34:
ching 你入兩盒啦!    我一定跟你風
reita 發表於 21-12-2010 03:41 PM

Skull 就唔入兩盒了~ 一新一舊攪掂晒~ 留番錢入 BM Skull :78:
Skull 就唔入兩盒了~ 一新一舊攪掂晒~ 留番錢入 BM Skull
fktuen 發表於 21-12-2010 04:07 PM

我未買old 的...:58:
我未買old 的...
reita 發表於 21-12-2010 04:25 PM

買一隻新都夠lu~
定係 reita兄 要兩隻入晒? :^
買一隻新都夠lu~
定係 reita兄 要兩隻入晒?
fktuen 發表於 21-12-2010 05:59 PM

跟你風! 先買一隻,等價位岩再入多隻.呵呵 飛哥都係呢個入市策吧:58:
回復  reedkoo

未~
mato 發表於 20-12-2010 10:08 PM

19號已經有得訂..
其實點解買左上次既人會咁慶? 層樓要黎自住又唔係炒, 升跌對你有mud影響?
felixchi 發表於 20-12-2010 09:33

上次個隻無消光 + 關節都幾鬆下.  今次有晒上次有既優點 + more.

除非QC 爆差
回復 111# panda-z

個頭其實長期帶住頂帽係一定會甩油(由其係天氣熱或潮濕), 解決方法好簡單 只要係帽內(接觸到頭殼位置)貼少少膠紙(最好用"咒"紋膠紙 因為唔會變黃而且膠力無咁強, 普通膠紙長期貼住 d膠漬可能會整黃頂帽), 我果隻一買番黎就貼左 到而家都無事~