Toysdaily 玩具日報

查看: 11743|回復: 33

[個人收藏] 怨念物到手~1/32~德軍用的88MM Gun Flak北非戰場塗裝

這支高射砲其實想買好耐
所以之前買了1/18
1/32無奈出面唔覺見
11月尾估唔到又出番來
已經唔係n年前見的灰色
為免錯失寧願買了先後悔好過買唔到飲恨
事實上到e+都無後悔
因為支砲造工精緻反而更值得買

就咁睇包裝好普通
揭蓋睇會比其detail嚇傻眼

高射炮同樣可以分體:73:

亦可以扣接卡車

仲有兵仔做情景

e支炮好抵玩:D

88炮!
個人喜歡 FJ 較多...
PS: FJ = Fallschmirjagers:73:
回復 1# 純白騎士姬Saber

加埋架8頓半履帶拖車就fit晒~

再加架matilda仲可以重現非洲戰線經典一幕!
個人喜歡 FJ 較多...
PS: FJ = Fallschmirjagers
panda-z 發表於 10-12-2010 00:20

Fallschmirjagers師兄講先知我就唔知...是出二戰完成品的嗎?

88炮我知有e款同田宮模型
回復  純白騎士姬Saber

加埋架8頓半履帶拖車就fit晒~

再加架matilda仲可以重現非洲戰線經典一幕!
panzer_jimmy 發表於 10-12-2010 02:13

有咩心水推介Y?:shiny:
http://www.forcesofvalor.com/section.aspx?section_id=2
坦克得5得? http://www.forcesofvalor.com/section.aspx?section_id=10
邊款適合?
88炮!
0din 發表於 9-12-2010 23:09

:71:
回復 6# 純白騎士姬Saber

Half Track 係li架......係差有冇沙漠色
http://www.forcesofvalor.com/product.aspx?pid=302

坦克.......就冇乜好選擇....佢太少款.....
M3LEE雖然係非洲戰線出過場....但係唔夠經典....
雪曼.....非洲線好未有A3,而且德軍亦唔係特別怕佢

如果有Matilda就最好
en.wikipedia.org/wiki/Matilda_II
因為當時德國d反戰車炮 or 戰車炮都吹佢唔脹.....最多都係敲敲門....打爛佢d履帶之類
不過用到88炮就唔同啦~~~直情爽穿
回復  純白騎士姬Saber

Half Track 係li架......係差有冇沙漠色

坦克.......就冇乜好選擇....佢太 ...
panzer_jimmy 發表於 10-12-2010 13:53

謝推介
半履帶車FOV唔易搵
亦唔知有冇沙漠色
睇來可能要搵Dragon...
回復 5# 純白騎士姬Saber

Fallschirmjäger 是二戰德軍的傘兵 名稱 !! :73:
btw ... 坦克的話 一定要說 四號坦克 Panzer IV 啦
回復 10# panda-z
ha ha~原來如此:73:
拖88炮是呢款嗎?
http://www.forcesofvalor.com/product.aspx?pid=246
panda-z有咩戰績?:78:

回復 9# 純白騎士姬Saber

8頓半履帶, 仲要1/32.....dragon 都冇呀......
1/35 模型可能有

PS: 我o個d 144 8頓半履帶要過百.....T_T
頭像被屏蔽
回復 12# panzer_jimmy

:@Dragon都冇

144好細咋woo來拖乜?

就算有1/32拖車都唔平啊~~:no:

回復 13# 無明
:71:識貨
試下好景後面商場  or  雞旺樓上有間賣2戰完成品..好似叫佳迪搵搵吧
唔見可以向老闆查詢
因地方細好多時大件野都放倉樹滴:64: