Toysdaily 玩具日報

查看: 16774|回復: 22

[版務] 有關近日TOYSDAILY SERVER問題

由於近日TOYSDAILY SERVER受到不明的惡意攻擊,
令server overload而出現不穩定情況,我們正努力搶修之中!!
有進一步消息我們會再通知大家。
再次多謝大家的忍耐,希望大家體諒!!
DDoS???早幾日可以話間歇性,尋日係完全load都load唔到:*
由星期日開始上唔到TD,真係好悶呀!
由星期日開始上唔到TD,真係好悶呀!
大懶熊貓 發表於 8-12-2010 08:01 PM

呢度都一樣呀 , 睇唔到 D 行情 :79:
加油加油加油~
期待可上返TD~
乜野人咁x街架...?
搞埋D惡意攻擊....:53:
希望快點修復完成, 我們會耐心等待的. :31:
等待
等待 x2
乜野人咁x街架...?
搞埋D惡意攻擊....
gundamghost 發表於 8-12-2010 08:10 PM

咪係囉,個啲人整到我地上吾到TD:blame:
我「餓」左好多日...:no:
難怪上唔到,以為自己中左毒
一日冇上黎留言,周身都唔聚財
成個星期都睇唔到,真係好唔慣,不過又想到一句︰「不招人妒是庸才」,可能咁樣諗我會開心好多,哈哈~希望td的大大都可以努力﹗

理性討論:如果大家熟知TD既歷史既話,其實對於TD經常性或間歇性被人攻擊既情況一D都唔出奇

其實由TD創辦至今,有幾個管理人(包括已走或未走)都經常性於有意無意間開罪了會員,而另外,TD管理員對於部份會員既偏坦(例如針對精華、封POST、BAN AC)更埋下了其他會員對呢個討論區既怨念

而且TD有時候亦做唔到一個好榜樣,例如佢唔比或封左某D論壇既LINK(例:玩具X界),但係自己亦同時連埋人地既LOGO既圖一齊放上『最新消息』,這亦使周邊既部份人覺得呢種分明係:只准周官放火,不准平民點燈;既行為

而若干年前,小弟其實也覺得TD係一個唔錯既討論區,不過發生左連續三屆『裝著區』及『拉打區』無故被刪後,小弟便對這個論壇產生反感,尤其係最後果次,管理員不敢面對我們的聲音,所有PM、留言等等一概不予回覆,只係草草地像吸『事後煙』般開了一個『刪區通知』便算,然後更直接了當地封鎖該POST,不給予當中的會員說話、留言、申辨!也不能交出証據!令到當時活躍於該區的會員無辜地成為『罪人』,此等自我封閉、拙劣、高傲;的論壇,被人攻擊也是無可厚非
TD 停呢幾日, 我不停上網找日本D玩具網同埋其他討論區, 都不失為一件好事.
頭像被屏蔽