Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

[分享討論] 月夜之皇者~SHF KIVA EMPEROR~

真係正咗好多呀:71:
可唔可以開個教學呀?
真係好靚呀,同我個隻好唔同....
:71:滲線之後完全唔同曬,正好多啊,本來覺得幾膠下,宜家完全有翻曬d神韻
Somebody_Ex,timothy276217:
本身就很好的了,滲左線細節更明顯,睇起來再好D.

superterry:
兩者比較起來...我都覺得SIC的外形上更正呀!!

deepz:
滲線不難,很簡單的工作.

老文:
係呀!滲左一次有D地方就咁睇好似淺左D,於是補多次啦,黠知一影相就出事了.
真係有老花了.

stephen727,ZIN,F.S.飛煞,himhimhim74,Borbor,BlackAce:
THX!!

fktuen:
金襯黑,永遠的絕配.

roychan85264,Gackt:
一支雙星油,一支白電油,一支筆加一些綿花棒就可以開工了.
白電油我買打火機用的就可以了.
開始先開稀黑油,滲線可以稀釋比例大D,1份油6~10份白電油應該都可以了,具體自己試試啦.
之後慢慢的在凹坑上油,出界的等幾分鐘之後用綿花棒點些白電油抹左佢就可以了.
一開始搵D唔明顯的地方試下先,因為白電油雖然說9成情況去玩具的底油沒有影響,但都只係9成呀,仲有一成機會的...

p_lam0730,bond123:
因為有些黑色襯托下.

罪兄:
...未影未滲線的WOW.

興趣是有的,不過12月都恐怕沒時間了,我連回家的時間都唔多呀!
DARK KIVA正d......:shy: