Toysdaily 玩具日報

查看: 16359|回復: 31

[玩具攝影] 我既第一隻FIGMA-------RYUKI

今次哩隻RYUKI係我第一隻FIGMA.本身小弟儲開SHF,今次見FIGMA竟然推出拉打,又見到佢用少少包膠既方式去隱藏腳部關節,所以就決定買隻玩下啦:) 點知今日買個時見到實物個刻打咗個’,因為RYUKI個頭睇落怪咗少少:o 但諗住RYUKI都算係一個我幾鍾意既角色,所以就買咗佢返屋企玩啦~~~

首先黎個全身照~~

全部附有既配件,其實哩度可以睇到FIGMA既誠意,令哩件玩具加咗唔少分

附送既台座係用黎插係背脊既洞個度做支撐

成件玩具上色只係一般,幸好包膠位無回彈問題

卡既設計毫不馬虎

SWORD VENT

黎個RIDER KICK先

龍頭特寫

GUARD VENT?(唔係好記得:( )

用配件就可以攞到個盾牌架啦

只要換埋膊頭既件

就可以攞埋兩個盾上去

同最近好HITDARK KIVA黎個合照

再同G3-X合照,可以睇到佢地既身高唔係太大分別,可以攞黎一齊玩:$

我諗好多人都想知哩隻RYUKI可唔可以坐落裝著架車度….:o

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

竟然係可以架:Q

最後黎個人車合照:$

後記:小弟雖然第一時間買咗哩隻RYUKI玩,但係其實返到屋企攞上手都有D失望;第一,隻野實在太輕太無質感,拎上手比SHF仲輕:oh: 第二,唔知剩係小弟個隻既問題定係其他都係咗,就係隻RYUKI條比個JOINT插入去個位'咩'左去右手邊,令到個頭睇上去'咩'咗:ice: 最後就係JOINT既顏色同身既顏色有偏差同埋因為為咗就可動性個JOINT'突'咗出黎,睇上去真係有D突屹:( 所以如果唔係真係好鍾意既可以等價錢回落少少先入手都唔遲:)
睇落唔錯喎 :handshake:
係咪我地一直對佢期望太高希望佢可以打低shf呢
重量...始終好難比=-=
外表就正既,,
但...新出既...比算...我買唔落手...
Thx report...:64:
睇落唔錯喎
係咪我地一直對佢期望太高希望佢可以打低shf呢
八口八口 發表於 2-12-2010 01:44 AM

其實各有長短啦,但今次就咁睇SHF贏了...:)
重量...始終好難比=-=
外表就正既,,
但...新出既...比算...我買唔落手...
果汁先生 發表於 2-12-2010 01:51 AM

係既,所以我都話可以等既就等下啦:60:
Thx report...
hitsu 發表於 2-12-2010 02:53 AM

Welcome:)
:77: .....十卜..

尋晚都入左
其實佢比起平時的囡囡figma仲要輕
所以如差唔多價錢其實等shf好d
thx for report, great pic & report!:71:
希望哩個系列越出越好, 比多D壓力SHF, 互相競爭, 邊個出得就買邊個.....:36:
用 Figma 技術生產拉打~~~似乎有需要改變一吓部份既有設計~~~:D要改良地方包括有~~~實色複眼~~~頭面上色~~~手腳突出的關節~~~插入式的換手掌方法~~~背部插入支架孔~~~沒有插卡狀態的龍召機甲~~~:78:
龍騎除咗身型值得一讚之外~~~暫未可以同今日笨大SHF拉打平分秋色~~~:78:
由figma出,那麼滿意嗎?:73:
唔錯啵:71:
希望出其他rider角色...咁既造型比例真係好正~
成件事最驚喜的..我覺得係用得番架車..人仔固然靚左,可以即時用埋架車簡直錦上添花,仲可以用埋r&m既無雙龍..唔洗等..因為本來r&m同車仔既完成度已經好高好高,,,再出再買真係慘過死
:71:十卜
成件事最驚喜的..我覺得係用得番架車..人仔固然靚左,可以即時用埋架車簡直錦上添花,仲可以用埋r&m既無雙龍. ...
老文 發表於 2-12-2010 12:16 PM

不能同意更多~