Toysdaily 玩具日報

[新品消息] HOT TOYS: Are you ready to enter the Tron city now?

睇黎而家元朗6,000蚊尺都叫合理.  屯門都4,5千蚊啦.
bad-aries 發表於 26-11-2010 11:32 AM

咁的確,而家玩具造價成本係一個月比一個月貴
大陸物料人工都不斷升高,留意下BANDAI玩具的定價,亦係幾百YEN幾百YEN咁升
我真係唔係幫HT講說話,我都覺得$2800買件玩具太狼,我揀唔買。
至於"合唔合理",而家只係得幾張相,隻野究竟係點都唔知,而家批評就有欠公平。
Yes.   Body is fixed to the bike !!!   

Price is Ok, but ........... it is not 1/6 action fig ...
RRAAYY 發表於 28-11-2010 01:03 AM

Fixed in a racing pose,but not fixed in the bike
Fixed in a racing pose,but not fixed in the bike
Toro 發表於 28-11-2010 10:26 AM

Which makes this current design very interesting.

All HT needs to do is making an extra lower body, then the figure can at least be displayed on its own......:o
頭像被屏蔽
我反而覺得 ht會出好多tron 的商品, 話曬都係 disney大片, 我相信會出 1/6 figure的. 可能分分鐘連後生版 jeff bridges都有呢! 所以我會等下先, 架bike好正但$2000只作 "display" 有d貴, 應唔會訂了. (睇完電影可能找到更多正的東西可以出figure!)
頭像被屏蔽
HT會出幾多, 我估都係睇銷量, 如果開頭果啲唔得, 可能都會唔出咁多.

是的, 兩千幾銀一隻LIGHT ...
bad-aries 發表於 30-11-2010 10:21 AM

我覺得因為件suit要整到著燈, 呢個技術"開發成本"唔會低. 但基本上個個人件suit都差不多, 所以我估會出幾款 (sam, quarra, 年輕版jeff bridges) 呢套電影在外國好hit, 我估應該幾賣得 (如果唔賣得, ht唔好搵我~) 加上係disney的, 什麼cosbaby等都應該走唔甩了.

我自己反而比較喜歡橙色版的suit同車, 仲有個女主角同埋白色衫o個個女角(好似叫siren), 白衫+白光望落唔錯呢~
頭像被屏蔽
The price is less then 2k wor .............   but since even the arms cannot be moved,  I want to wait for the for whole series before deciding which one to buy because this one is not a 1/6 figure anymore.  Quite disappointed.
$2800??乜搞到好似賣樓咁 吹高開低 黎引人買架...
我覺得因為件suit要整到著燈, 呢個技術"開發成本"唔會低. 但基本上個個人件suit都差不多, 所以我估會出幾 ...
jeffloh 發表於 30-11-2010 10:38 AM

冇SUIT架,隻公仔係一件實心FIGURE
有1隻腳換,畀左腳做一個撐地動作
頭有2個,頸呢,睇佢張圖,角色係可以左右望,應該有Joint位既
$2800??乜搞到好似賣樓咁 吹高開低 黎引人買架...
麟 發表於 1-12-2010 02:01 AM

唔係2800,訂就$1950,$現貨1980
頭像被屏蔽
得咁少嘢玩, 真係要諗清楚先好.
bad-aries 發表於 1-12-2010 10:32 AM

真的不是幫它說話,也不是甚麼也讚好
一開始唔好將佢當係1/6 figure系列,觀點會唔同D
要想像下,買隻SIDE SHOW胸像,雕刻品,冇任何發光gimmick都四位數
還是那句,等實物再決定是否吸引
再看電影,看看劇中演出是否引死你啦