Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] S.H.Figuarts Kiva Emperor Form 之 ~ 極上華麗回歸 ~ (加相及報告)

好有心機的沙龍照片, 攪到我都有D心動想帶佢番屋企喇. :73:
令仔左喎又!
令圖! :shiny:
好靚!!
有時間都要搞搞佢!
仲正過笨大啲官圖:71:
真係唔錯,眼前一亮
好有心機的沙龍照片, 攪到我都有D心動想帶佢番屋企喇.
Smarties8 發表於 24-11-2010 12:07 AM

大大勵害,咁忍得手~ :71:

==================================================================
令仔左喎又!
令圖!
stephen727 發表於 24-11-2010 12:16 AM

其實這只 SHF Kiva Empr 的 形設 & QC 都很好,本身已很靚。
不似隻 SIC極魂牙狼...:70:

==================================================================
好靚!!
有時間都要搞搞佢!
★JA★ 發表於 24-11-2010 12:18 AM

有時間要試試喔,小小步驟就可令這 SHF "變靚d" :78:

仲正過笨大啲官圖
deepz 發表於 24-11-2010 12:27 AM
真係唔錯,眼前一亮
F.S.飛煞 發表於 24-11-2010 12:34 AM

Thanks for support~ :64:
有靚圖還要多謝公司的攝影房呢~ :^
好靚!
淡藍既線有出奇地好既效果...
不過thinner會消光既話....真係要好小心先滲了=-='
華麗:71:
好靚!
淡藍既線有出奇地好既效果...
不過thinner會消光既話....真係要好小心先滲了=-='
果汁先生 發表於 24-11-2010 12:18 PM

淡藍線真的不錯。
第一次是用在 THE NEXT 1號 身上,能夠特顯衫的摺紋~

華麗
零光 發表於 24-11-2010 12:23 PM

謝大大 support~ :77:
wow~fktuen兄隻kiva ef 真係好正
大力十ト一下先:D
Fktuen兄,你真的弄得很美,我只是油了面罩兩邊,玩了幾晚,未有時間影相,dark Kiva,入手後應該都要油兩邊,唔知你又會買嗎

我想知"滲線"係咩嚟o架? 唔好介意我捉你錯別字,不過真係幾多吓......  圓整>完整
粉沫>粉末
原註>原著
程現>呈現
比美>媲美
差拒>差距
忠規忠舉>中規中舉
驚起>驚喜
覆眼>複眼
正到不得了:$
回復 4# fktuen

大大!!終於等到你REPORT :handshake: ( 如果有埋THE NEXT 1號就好啦,係精華區睇過 唔多覺有 )   受大家影響我都終於入左SIC KIVA EMPEROR :$ 呢2個月入左好多野,遲下試下POSE 上黎, 重有到時有請大大教下我改造D RIDER 技巧:77: