Toysdaily 玩具日報

查看: 4702|回復: 11

EX 真三一 我退訂了

我已經諗如果12月都無一定退訂,因為如果12月都出唔到,大陸過新年,好多工人一月已經反老家,那有人開工,等d人過完年再請人已經4至5月,官方話5月出信唔過.
我已經諗如果12月都無一定退訂,因為如果12月都出唔到,大陸過新年,好多工人一月已經反老家,那有人開工,等d人 ...
lukyuet 發表於 22-11-2010 15:33

到時就算開工都唔知有冇1半工人會返 :cool:
到時就算開工都唔知有冇1半工人會返
bbf1125 發表於 22/11/2010 15:42

Lunar new year is a disaster to all toy companies.
CMS told me once that one of its toy had to be rejected once in Lunar new year period.
Many of the factory workers have gone home for new year, only part time job workers were hired, so the QC was further reduced.

I would rather allow it to be delayed........:69:
Lunar new year is a disaster to all toy shop.
CMS told me once that one of its toy had to be re ...
genesicgaogaiga 發表於 22-11-2010 15:47

sorry :64: 我講得唔係咁清楚, 我既意思係過完農曆年後都唔知有冇多過1半既工人返黎開工, 因我公司都係在大陸開廠, 而家已收到風有好多工人過年後都唔會再返黎 :67:
我已經諗如果12月都無一定退訂,因為如果12月都出唔到,大陸過新年,好多工人一月已經反老家,那有人開工,等d人 ...
lukyuet 發表於 22-11-2010 03:33 PM

你同邊間訂?
信和呀叔
信和呀叔
lukyuet 發表於 23-11-2010 11:53 AM

我同蕉人訂,  你退了未?
:80:
我會等到五月, 其實真係好中意隻真三一
信和呀叔
lukyuet 發表於 23-11-2010 11:53 AM

9/F  ?
頭像被屏蔽
官網又話ES03,04,05十二月中
仲有3日就過15號
究竟幾時出呀?