Toysdaily 玩具日報

查看: 3209|回復: 11

[其他] 地產代理新廣告

http://www.youtube.com/watch?v=I2AyxK1MmEw

女人的幸福:一層樓 :78:

廣告中見到擬似四葉妹妹紙箱人阿楞… :shiny:

"緣份•可能只係一步之隔",一段關於尋找安居的情緣,當女主角在這一角以期盼的心情 張貼一則又一則「徵屋」街招的時候;男主角正在另一角興奮地撕下那一張街招。兩人近在 咫尺,卻原來背道而馳,故事發展下去......

中原地產全新一輯電視廣告,以「緣份」為主題,以猶如電影般精彩的橋段編織出男女主角 相互尋覓的一段情緣。

以上嘅係廣告片嘅解說,最底死男主角係一層樓,暗喻港女其實係嫁俾層樓呀!
"緣份•可能只係一步之隔",一段關於尋找安居的情緣,當女主角在這一角以期盼的心情 張貼一則又一則「徵屋」 ...
Tasuku 發表於 17-11-2010 06:35 PM

x2
好廣告:有趣又有意思:71:
直頭係抄紙箱人,連燈泡眼都照搬,但你又吹唔脹喎!乜鬼癲當都可以出位啦!只能夠無奈:38:
以上嘅係廣告片嘅解說,最底死男主角係一層樓,暗喻港女其實係嫁俾層樓呀! Tasuku 發表於 17-11-2010 06:35 PM

:71:

中原廣告專頁

仲有好多wallpaper, 手機wallpaper, 頭像
雖然都係抄,但感覺比pcW果個少女大魔腿受落.
我覺得好過D咩樓盤廣告...
之前話同九龍塘相連,依家應該CUT左...
又話離我教書間大學一個站...
名校網 - - 無聊到極...
以上嘅係廣告片嘅解說,最底死男主角係一層樓,暗喻港女其實係嫁俾層樓呀!
Tasuku 發表於 17-11-2010 06:35 PM

真係要俾個"like"比你 :71:
拍得幾好丫~
直頭係抄紙箱人,連燈泡眼都照搬,但你又吹唔脹喎!乜鬼癲當都可以出位啦!只能夠無奈
katoributa 發表於 17-11-2010 11:01 PM

癲當唔同呢d一句唔該都無就借黎用既「抄考」。
首先聲明小弟唔係FANS,亦只不過簡唔中睇下…
佢只係普通貓扮叮當,隻耳係用膠布貼既…無咩神奇法寶。

我覺得同呢個廣告係兩回事。
而呢個廣告亦比大魔腳少女同扮塊魂廣告用心d,抄得高手d。
……
不過幾奇怪…廣告入面見佢都設計到其他造型既「屋型人」,點解係要搵勁似紙箱人呢隻呢?
佢地唔係度唔到橋,同度唔到造型…點解呢?