Toysdaily 玩具日報

查看: 11386|回復: 15

[玩具報告] 壽屋 機戰OG 模型 Guarlion 加里昂 上色完成品

Guarlion 加里昂,機戰OG 世界內的渣古。

好像TD沒有人作報告。因為太膠,還有角色太普通,所以,要全身上色,令到它不要太平凡。

上次提到的事情,http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=140038,慢慢要忘記。這幾天發憤圖強,完成了Guarlion。

因我沒有調色器具,無奈不能做出灰色帶點紫色的效果。我用了 海軍灰+純白+gun-metal黑色+珍珠粉紅 來做。

背部可以掛上軍槍和軍刀,不錯。(否則,武器只有封印)

其他快拍:

絕招~~Sonic Breaker~~~~~~

最后,上神枱,組成 Lion 部隊。

謝謝觀看。下次做完 三色異變 Sladegelmir 再見!!
not bad~
:handshake:正呀~

用大贊卡出場十卜你
支持! 我呢D新手剩係識用消光...
隻Sladegelmir我就迫住要搵香檳金嚟搞...
ZIN個張大贊卡搞到我好想砌隻電鍍版...但傳聞大贊卡D關節受唔到力(股關節會爆), 心大心細...
回復 3# ZIN

ZIN兄的合金魂大贊加真的拍得超靚!! 是不是要用燈箱?有沒有PS啊:58:
回復 4# luciferdark

消光得好已經是很高的技術。另外,電鍍版也不可能有合金魂的漂亮和反光啊,買一隻合金魂玩下吧,這個會令你超滿足。
好掂~~~十卜下先 :71:
上左色, 靚好多~~~~~
不過我有興趣加里昂後面個女女多啲~~~~~:46:
上左色, 靚好多~~~~~ X2
support!!!
上色之後, 成隻加里昂Sharp晒, 掂!!!
Gurlion 不算是渣古吧! Lion 才是 :DD
重有龍卷 version 呢 :he:
正 不過畫線好似有d 出界
都ok :he:
重有龍卷 version 呢
正 不過畫線好似有d 出界
都ok
分手勿語仔 發表於 17-11-2010 03:07 PM

是的,有点粗粗地,还有,我老啦,手震 :35:
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
回復 13# gazza1211