Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: chunto0731

[分享討論] 成日諗,如果光速電神出合金魂...

純粹討論下,如果答案是‘笨大會諗啦駛擔心’就請勿回覆

問題一)當3隻係同等size時,點樣可以令中間個截似番條腰(窄D又扁D)

問題二)合體後手放的位置 (明顯向上了變成背包)

問題三)腳長短的變化(即大脾跟小腳的比例)
問題1. 係舊由已經可以做到解決方法, 唔止舊超合, 連舊由的單色扭蛋都可以做到個胸各中間拍埋.
問題2, 應該都唔會太難, 因為呢隻野本身係LEGO咁分體再合, 咁D上臂插入身又得, 插入下臂又得
問題3. 我覺得呢個先係最大問題, 粗幼都還可以好似胸口咁拍入中間等佢幼D, 但係長度就真係...
似ooo/ooo似佢?
1)我記得係2肩膊頭拉開,但點壓扁呢?因為看圖明顯係細了三份之—,如果只係拉闊而冇縮細的話,水桶身型仍然存在。。。
2)分体再插入可能係唯一解決方法

謝謝討論
純粹討論下,如果答案是‘笨大會諗啦駛擔心’就請勿回覆

問題一)當3隻係同等size時,點樣可以令中間個截 ...
angelheart 發表於 4-11-2010 05:00 PM

如果做窄唔難~~扁就冇乜可能~~~除非換件 :DD
好似某幾款合金魂咁,完全變型之餘,索性出多幾件造型重視parts