Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 霍震霆反擊:申亞與扶貧風馬牛

頭像被屏蔽
豬兜,pat pat生上腦,抵佢老豆舊時滾大佢老婆個肚!:51:
未學行先學跑
霍生居然會出席立法會 :45:
二世祖

妖,邊個話兩個只能活一個,同時活好多個都得呀!
你即批400億去扶貧,400億起居屋,400億搞醫療
我畀你使多400億搞亞運有乜所謂
當你冇咁多個400億,係咪應該使在實際地方呢?
全市落街跑30分鐘,一毫子都唔使用,一樣可推廣運動。
日本戰後強制小朋友做Radio體操,一樣係推廣運動。

世界盃,有冇帶動全城踢波?
奧運隊來港,有冇帶動運動?
最終咪又係排隊炒飛,去馬會賭波,仲有落pub睇波...

多鬼餘啦,而家讀書的小朋友都將時間全放在讀書、學鋼琴、小提琴
唔好話去踢波,落公園跑下跳下,D怪物家長都怕小朋友受傷,只可在家打Wii
長大就去炒樓炒股,體力勞動被視為下三流的工作,香港都冇運動風氣

選運動尖子去加以訓練,是應該做的,且很重要。
但香港問題是全民運動風氣不足,生活不健康
工作時間長,壓力頂爆燈,到出來社會才去"書sick寶"運動,已太遲(都好過冇)
應該像日本一樣,多加推動校內運動社團,才是長遠之方法
不是豪使400億,在你霍生有生之年搞個大型運動會,等你寫入史冊才算推廣運動。
別在自己patpat上貼金了...
400億唔知起到幾多居屋呢
400億唔知俾到幾耐生果金呢
400億唔知津貼到幾多低收入家庭呢
[quote香港要成為區內龍頭城市的心願,恐怕將愈走愈遠MKLO 發表於 30-10-2010 11:32 AM [/quote]

唔知呢個係邊個既心願呢? 二世祖們?
頭像被屏蔽