Toysdaily 玩具日報

查看: 18511|回復: 40

[玩具攝影] SHF小寫真------第二章

開哩個貼都係想講下小小對買咗SHF RIDER既感受,同埋分享一下SHF既美觀,每一章都分享4-5隻,希望大家都會欣賞SHF RIDER哩條LINE既玩具:handshake: 如果有興趣睇返SHF小寫真-----第一章,可以CLICK入去睇睇:)
http://toysdaily.com/discuz/thread-139423-1-1.html

到佢啦,闇黑之王----RISING ULTIMATE KUUGA:D

話明RISING ULTIMATE,就係o係ULTIMATE FORM加些金色既強化FORM:78:

即使黑眼係比人控制緊,我都係鍾情佢多過紅眼FORM,因為紅眼o係劇中真係可以叫做沙包一名:42:

睇下佢,唔洗點擺POSE都已經好有霸氣:!

雖然小野寺KUUGA要比人控制先可以咁勁:(

但佢都勉強算係小數可以打飛DECADE既RIDER啦:DD

RIDER真係要起下腳先叫型:$

如果佢係劇場版可以黎個RIDER KICK就WONDERFUL:71:

係RISING ULTIMATE KUUGA面前,所有敵人都會比佢比下去:74:

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

由WORM既天道變身而成既就係佢,DARK KABUTO:love:

基本上造型同KABUTO差唔多一模一樣:(

除咗上半身主要係黑色同埋有D好似電路板既紅色圖案之外:D

連武器都一樣:DD

攞住武器作戰個時DK份外有型:)

同KABUTO一樣,都係為保護自己心中重要既人戰鬥:!

必殺技啦wor,梗係一模一樣啦:DD 1,2,3,RIDER KICK:46:

同真正既KABUTO互踢個幕可以話係劇中既其中一個高潮:71:

雖然最後死於爆炸之中,但係佢永遠都會係我心目中佔著一個位置:handshake:

___________________________________________________________________________________________________________________________________________
比G3-X強勁多倍既就係佢! G4:71:

第一次出場就係直昇機一躍而下,型爆:$

G4 SYSTEM係可以預測敵人行動既SYSTEM,G3-X完全唔夠打:80:

敵人無可能傷到佢分毫:47:

佢最勁既武器莫過於火箭炮:35:

只要開動左邊腰帶既裝置

就可以發射火箭:$

唔知佢同G電王打邊個會勝利呢:35:

最後於劇中因為身體承受唔到而倒地:o

但係G4裝著者死咗都照可以行動,哩個SYSTEM真係好恐怖:Q

第一個可以變FORM既RIDER,BLACK RX:love:

佢亦都叫太陽之子,因為佢係因為太陽幅射而重生既BLACK:43:

從腰帶可取出雷射劍REVOLCANE :!

配合機車ACROBATTER,戰鬥力大增:$

所謂RIDER,就要好似咁樣人車合一:78:

話明RIDER,又點少得佢既絕招呢:67:

RX KICK:*

係DECADE劇中,佢仲同BLACK一齊作戰呢:)

只要有RX,就會默默咁守護住我地:shy:

維護住風都既RIDER,W:love:

佢係第一個兩個人變身而成既KAMEN RIDER:43:

第一之出場就係o係DECADE既劇場版:)

後面飄逸既絲巾代表風永遠同佢同在:$

當然佢都有個可靠既同伴啦:78:

為自己喜愛既地方奮勇作戰:!

機車個名同主角一樣,都係HARD BOILED:DD

人車合一,先係真正RIDER:$

雖然W已經做完,但我相信我地一定會重逢:sad:

[完]

下回預告:)

支持支持!:71:
really good post
:71:  影得好!
人車合一,先係真正RIDER:71:
靚相+介紹=:71:
一章正過一章:71:

keep on, brother!!!
樓主d相好正呀
支持:handshake:
支持支持!
y2jlch 發表於 29-10-2010 01:20 AM
really good post
angelheart 發表於 29-10-2010 01:22 AM
影得好!
323 發表於 29-10-2010 01:46 AM
人車合一,先係真正RIDER
零光 發表於 29-10-2010 01:51 AM

多謝大家既支持:77:
靚相+介紹=
Aunbis 發表於 29-10-2010 01:54 AM
一章正過一章

keep on, brother!!!
big9kan 發表於 29-10-2010 01:58 AM
樓主d相好正呀
支持
rickylau1983 發表於 29-10-2010 02:00 AM

多謝讚賞,小弟會繼續努力:35:
好有心機~正!!!!要繼續post呀~~~~~:71:
又是支持的時間了~~~:)
怨念啊...蝗虫1号
Black RX :71: