Toysdaily 玩具日報

查看: 17183|回復: 31

[玩具報告] 超合金[第三回]機戰OG古鐵報告

今日一見到便即入手, 以玩具樂而言算是帶比我10月尾一份點點既精彩, 盒面仍然是不太吸引我, 不過開盒後把主體古鐵拿上手, 便感受到它那份重量, 算是不錯, 關節係夠緊既, 關節同之前兩隻萬能俠相比明顯唔同哂, 上色方面不太滿意, 但始終這個超合金系不能跟合金魂相提並論, 所以都可以接受, QC來講我自己果隻無咩野, 希望各位兄弟都入到好質數既古鐵, 今次配件不多, 但就夠用, 成隻古鐵最令我唔中意既係腳內側既縲絲位, 真係比較礙眼, 可以讚既係從關節方便看到廠方誠意, 膝蓋位有造到二重關節, 大腿可以分得好開, 腳睜與及腳踝位兩部份既關節亦都造左兩重來配合著地性, 令我非常滿意, 如果肩位關節可造好D就更完美, 成隻古鐵都算實淨, 沒有甩頭甩骨, 我最怕就係果D玩上手跌件既玩具, 超合金古鐵好適合粗玩, 總括就係收貨, 口講無憑, 好~ 還是去相:43:
盒包裝相

主體+PARTS

正面斎企+近頭照

急不及待, 自選動作, 先來右手效果PARTS

右手輪瓜可打開

到用下頭上面既效果PARTS

再用下左手同兩肩打下炮

搵外埋電擊隻雷鳳合下照, 再補番張背部照, 佢地既SIZE都幾合襯:handshake:

多謝觀看:64: , 期待緊藍色既古鐵, 估佢會出掛.......
detailed photos so fast :71:
:77::71:
SRWGOfans Zin哥的comment應該沒有水分,看來,我也要對SR合金古鐵改觀。等我週末颱風過後,出去看看實物。
SRWGOfans Zin哥的comment應該沒有水分,看來,我也要對SR合金古鐵改觀。等我週末颱風過後,出去看看實物。
gazza1211 發表於 21-10-2010 12:53 AM

:)原本對佢無乜期望, 點知笨大今次提高左DD水準, 肯用合金魂頖既股關節, E+我就將隻古鐵擺喺電腦[木台]面, 得閒就拿上手玩弄下:DD
i got it too good toy
支持 ZIN 兄~~~:71:
回復 6# taken

都知TAKEN兄應該唔會放過佢~ 希望來緊既魔裝機神一樣咁醒神:)
支持 ZIN 兄~~~
Somebody_Ex 發表於 21-10-2010 01:07 AM

一直都係靠SOME大既支持去俾我力量繼續出SHF以外既報告, 不過, 到SHF DARK KIVA一出, 我又會狂影一番, 巧心急>0<
nice report.
gonna to buy one...
但想問一下
zin兄說 上色方面不太滿意 是為甚麼?
我睇相見上色的位置也算detail
回復 10# 果汁先生

D色唔算上得精細, 合金同膠既紅有色差, 如果有滲線會好睇好多, 但總算可接受. 個人玩後感覺得E隻古鐵賣點在於外型同關節.
頭角個特效件唔錯:love:
支持~~~~支持:43:
型呀:shiny:
Good but pass!