Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[劇場創作] (職業神探) 信唔信我一眼就估到你做咩職業?

政府審計署佈告講的?(講笑)
睇下邊個啦,金城武昅就叫電眼,吳孟達昅就好大機會叫非禮
Grimlock 發表於 4-10-2010 06:30 PM

女仔可以接受你望的秒(分)數,是跟住你的靚仔度同佢對你的好感度而增加。

普通人通常都有1秒底分。
當然係由美腿望先啦~:36:
話說我每次賣完旗1~2日都會
不自覺咁超速地望曬一個人既全身有無旗
之後又會成日搵d拖住小朋友既父母
死啦
我有職業病
我覺得你的中文應該好過考到A的人,會考只代表你的考試能力,不代表你的語文能力。

另外望女仔唔多過 ...
mushroom 發表於 4-10-2010 06:21 PM

唉,而家d後生仔,望一眼已經撩交打啦
政府審計署佈告講的?(講笑)
睇下邊個啦,金城武昅就叫電眼,吳孟達昅就好大機會叫非禮
Grimlock 發表於 4-10-2010 06:30 PM

無錯!!曾經有單新聞,
一間唔知咩餐廳內有幾個女既係度食野,
之後有一上身赤裸的麻甩佬搬貨入去,
再之後班臭O (請自行填充) 嫌麻甩佬臭定唔知咩啦下,
就睥到恆個麻甩佬,好像仲搵經理投訴tim,
麻甩佬聽到後雙方對罵,班"公主病上身既臭O"仲報埋警...
及後事件上報,就差在無人拍片及起底。

註:我是唔讚成起底架~
因為男女平等係建立喺女權主義上面,而且係由女權運動帶領。
而且亦冇男權運動一類的東西制衡, ...
bananaman 發表於 4-10-2010 05:14 PM

其實換一個角度去諗,
一個女在男人堆間吃得香,叫"姣";
一個男在女人堆間吃得香,叫"本事"。

今時今日更嚴重,唔知點解興起處女熱,
一個女人曾有五個以上男朋友會俾人咁樣講"溝到都死啦一街都係"襟兄弟"...
一個男人曾有五個以上女朋友叫"醒目仔",
有D風流成性既男人仲會受到偶像般的崇拜...
風流成性既女人呢?"大眾雞!!", "姣~", "臭X "

係阿,男女,從來都無公平過...
既然沒有男女絶對平等, 唯有我們期望"相對平等",
有時男著數D, 有時女著數D, 中間打個和算了~~
cliffordchan107 發表於 4-10-2010 05:40 PM

我覺得啦下,
最理想係兩方都唔好咁計較邊個著數左蝕底左...
朋友間係咁,男女朋友係咁,一家人更加要咁...

電影"英雄"入邊果個秦始皇講過一句說話,一生受用,
"劍,的最高境界,是手中無劍,心中亦都無劍,以大胸懷~包容天下的一切。"

當然這同共產主義一樣是很烏托邦的理想了~:38:
為了平衡返,我地唯有繼續昅..
Grimlock 發表於 4-10-2010 06:04 PM

ya:43:
其實講起來,我將樓主"人生就似一班列車"果個post擺左上FB,
很多人都話好感動...

我自己都覺得好感動,
它用短短的故事解釋了親情就是這樣的一回事,
實在太讚了:$
其實講起來,我將樓主"人生就似一班列車"果個post擺左上FB,
很多人都話好感動...

我自己都覺得好感動,
...
隨感一亡魂 發表於 4-10-2010 09:55 PM

無睇tim.....
其實換一個角度去諗,
一個女在男人堆間吃得香,叫"姣";
一個男在女人堆間吃得香,叫"本事"。

今時今 ...
隨感一亡魂 發表於 4-10-2010 21:45

總之男人同女人係兩種完全唔同構造嘅生物,或者學大大你話齋,唔好咁計較邊個着數,邊個蝕底,會少好多煩惱。呢樣嘢不論喺個人、家庭、社會、國家都一樣,但要做到,真係好難。因為你唔計教,唔代表對方唔計教...
總之男人同女人係兩種完全唔同構造嘅生物,或者學大大你話齋,唔好咁計較邊個着數,邊個蝕 ...
bananaman 發表於 5-10-2010 01:47 AM

係阿,一個工作圈子入便講緊四五人咋都唔計較已經好難得...
:71: nice
話說我每次賣完旗1~2日都會
不自覺咁超速地望曬一個人既全身有無旗
之後又會成日搵d拖住小朋友既父母
死 ...
JOKerK 發表於 4-10-2010 08:32 PM

hahahah! you have!
男人與女人,就係唔同,至互相吸引