Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[劇場創作] (職業神探) 信唔信我一眼就估到你做咩職業?

回復 11# cliffordchan107

腳膠!!hahahah:66:
我唔係警察,不過我睇女仔都係從上而下去望~~
Garycharm 發表於 4-10-2010 09:52 AM

X2:D
回復 9# cliffordchan107

我諗開葉一知凡書,有這種一段:

(前略)...至於女人會唔會望男人?
當然會,我就經常被女人望了,她們總是面紅紅的望著我,
有些大瞻的更會直接走過來跟我說:

"望夠未阿你死麻佬!!"
回復  cliffordchan107

我諗開葉一知凡書,有這種一段:

(前略)...至於女人會唔會望男人?
當然會,我就 ...
隨感一亡魂 發表於 4-10-2010 04:18 PM

所以男女永遠不會平等,
選香港先生, 用同樣的眼光, 叫欣賞,
選香港小姐, 同樣的眼光, 叫淫穢!
所以男女永遠不會平等,
選香港先生, 用同樣的眼光, 叫欣賞,
選香港小姐, 同樣的眼光, 叫淫穢!
cliffordchan107 發表於 4-10-2010 16:55

因為男女平等係建立喺女權主義上面,而且係由女權運動帶領。
而且亦冇男權運動一類的東西制衡,整整下男女平等根本就變成傾向女性的不平等。
回復 19# cliffordchan107

hahaha, i thought the same way...just imagine the setting for Mister HK., but the competitors change to Miss HK... and with the performance..... wa.....i would really want to see law...:34:

frankly...who would believe there is "fairness" in this world?
回復  cliffordchan107

hahaha, i thought the same way...just imagine the setting for Mister ...
Grimlock 發表於 4-10-2010 05:34 PM

既然沒有男女絶對平等, 唯有我們期望"相對平等",
有時男著數D, 有時女著數D, 中間打個和算了~~
因為男女平等係建立喺女權主義上面,而且係由女權運動帶領。
而且亦冇男權運動一類的東西制衡, ...
bananaman 發表於 4-10-2010 05:14 PM

睇黎我真係生不逢時呢, HEHE~~
咁唔係一眼噃
咁唔係一眼噃
fourson 發表於 4-10-2010 05:41 PM

對, 用咗兩隻眼, 應該是兩眼, HEHE~~
既然沒有男女絶對平等, 唯有我們期望"相對平等",
有時男著數D, 有時女著數D, 中間打個和算了~~
cliffordchan107 發表於 4-10-2010 05:40 PM

為了平衡返,我地唯有繼續昅..
細細個諗過做一個寫書人的, 可是看看自己的會考中文成績.....
還是安安份份做個文職算了, HAHA~ ...
cliffordchan107 發表於 4-10-2010 03:29 PM

我覺得你的中文應該好過考到A的人,會考只代表你的考試能力,不代表你的語文能力。

另外望女仔唔多過5秒應該唔會俾人鬧......
我覺得你的中文應該好過考到A的人,會考只代表你的考試能力,不代表你的語文能力。

另外望女仔唔多過 ...
mushroom 發表於 4-10-2010 06:21 PM

政府審計署佈告講的?(講笑)
睇下邊個啦,金城武昅就叫電眼,吳孟達昅就好大機會叫非禮

聽講:
日本人在南京斬頭的方式, 並非电影常見的大動作斬法, 而係將刀放在頸上,同時將另一隻手按在刀背,然後
拖~  ( 另有說係因為後期斬到手軟, 至改用此方法)

又, 聽講, 中國式斬頭, 通常第一下都斬唔斷, 要補一至兩下
聽講:
日本人在南京斬頭的方式, 並非电影常見的大動作斬法, 而係將刀放在頸上,同時將另一隻手按在刀 ...
WalkerMachine 發表於 4-10-2010 06:39 PM

聽到有d毛骨聳然