Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: movie_arms

[分享討論] 新界人注意: One Piece 巨大艾斯沙田一報~

呢個價有錢賺都唔出奇
但不時有大大深信/提供所謂行內消息, 話玩具業係來貨十元賣十一元
賺得好微, 生意 ...
movie_arms 發表於 3-10-2010 01:25 AM

禁又唔係,做生意嘅野好多時都要拉上補下,有D玩具時可能要蝕賣添!好記得有次去到一間相熟嘅玩具店,一入去個老細已經喺到小哂鬼,鬧緊「集團」賣緊隻聖衣神話(無記錯係初版睡神)嘅門口價仲平過佢嘅入貨價,仲嬲到俾埋張來貨單我睇,跟價嘅話就要賣一隻蝕一隻,唔跟又賣唔去要坐貨!而近期就係隻周圍都坐哂貨嘅POP沙鱷,見周圍都係3魚幾,應該要蝕賣了!
所以有時玩具店見d 玩具有機會可以炒下都會賣貴D,可以拉上補下,如果唔太過分都無可厚非,所以我明知隻艾斯應該可以賣平d,但見周圍都係2魚半左右都照入了!!
禁又唔係,做生意嘅野好多時都要拉上補下,有D玩具時可能要蝕賣添!好記得有次去到一間相熟嘅 ...
choikitcheong 發表於 4-10-2010 01:03 AM

一隻半隻係咁, 可能有咁既 case 唔出奇, 但如果同我講隻隻如是都仲有人撈.....
我信唔落.......