Toysdaily 玩具日報

查看: 6699|回復: 16

[分享討論] 新界人注意: One Piece 巨大艾斯沙田一報~

冇拿拿點解會係沙田一報呢?
因為沙田果間一向例牌賣貴一兩成既店舖 (買東西之帝)
超巨大艾斯竟然係低過 MK 價既二魚一!!!!
coz mk is fry price
21x also earn more la
normally use yen price is 15x only
but no seller sell @ this price
all seller want to earn more , all buyer want to buy cheaper :78:
回復 1# movie_arms

請問沙田邊一間?
coz mk is fry price
21x also earn more la
normally use yen price is 15x only
but no seller sel ...
S20081997 發表於 2-10-2010 01:37 AM

正確D講,可能賣$120已經有正常嘅毛利!
沙田諗唔起有邊間...
我行來行去都係好運見過一間
會唔會就係樓主講呢間呢
沙田諗唔起有邊間...
會唔會就係樓主講呢間呢
superterry 發表於 2-10-2010 08:20 AM

回復  movie_arms

請問沙田邊一間?
manic_yin 發表於 2-10-2010 02:28 AM

某廣場一期二樓,連鎖書店隔兩、三間舖,對面係日本連鎖服裝店及髮型屋
某廣場一期二樓,連鎖書店隔兩、三間舖,對面係日本連鎖服裝店及髮型屋
chlycab 發表於 2-10-2010 09:59 AM

沙田諗唔起有邊間...
會唔會就係樓主講呢間呢
superterry 發表於 2-10-2010 08:20 AM

G二千 樓下, 買乜黃~
正確D講,可能賣$120已經有正常嘅毛利!
choikitcheong 發表於 2-10-2010 03:15 AM

呢個價有錢賺都唔出奇
但不時有大大深信/提供所謂行內消息, 話玩具業係來貨十元賣十一元
賺得好微, 生意難做咁話......
但, 常識 + 基本加減乘除數都知冇可能係可以來貨十元賣十一元.......
回復  movie_arms

請問沙田邊一間?
manic_yin 發表於 2-10-2010 02:28 AM

G二千樓下, 買X黃
呢個價有錢賺都唔出奇
但不時有大大深信/提供所謂行內消息, 話玩具業係來貨十元賣十一元
賺得好微, 生意 ...
movie_arms 發表於 3-10-2010 01:25 AM
yes, 1 coin for one toy , I must not 7 it ,
if the shop rent , warehouse + shop keeper income total : 20 golden (guess @ cheapest )
he need to sell 20000 pcs toys @ each month ??
I dont trust "law"
if change to 10% also 2 little la

normally I dont care how much they take back fm japan
I will C what toy for what price n think by myself :73:
anyway , I feel this One Piece 巨大艾斯 is better n cheaper than POP
details , sharp n beautful for display :71:
yes, 1 coin for one toy , I must not 7 it ,
if the shop rent , warehouse + shop keeper income total ...
S20081997 發表於 3-10-2010 12:33 PM

有 POP 質素, 但係 POP 差不多只係 POP 一半
除非對 POP 既上色同地台情有獨鍾, 如果唔係 "超巨大" 真係一個佳選~
有 POP 質素, 但係 26cm price 差不多只係 POP 一半
除非對 POP 既上色同地台情有獨鍾, 如果唔係 "超巨大" 真係 :71: ...
movie_arms 發表於 3-10-2010 02:36 PM

C the compare : Pop with 26cm http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=136091&highlight=ace%2Bs20081997
price , size , details
all I perfer 26cm :71:
有 POP 質素, 但係 POP 差不多只係 POP 一半
除非對 POP 既上色同地台情有獨鍾, 如果唔係 "超巨大" 真係 ...
movie_arms 發表於 3-10-2010 02:36 PM

隻艾斯根本羸左POP戈隻成條街:$
隻艾斯根本羸左POP戈隻成條街
F.S.飛煞 發表於 3-10-2010 06:01 PM
:):):):):)yeah !!