Toysdaily 玩具日報

[分享討論] K-ON! 輕音少女們愉快的下午茶時間

之前試過有隻類似mia gundam既figure買左之後冇理
點之n年之後開返隻野已經滲晒d油出黎
好嘔心
機體 發表於 3-10-2010 11:05 PM

嘩咁恐怖既:@
好彩我買既玩具全部都會拆出泥玩JEI:DD
唔知點解買左玩具番泥唔拆佢出泥玩...
就算係玩一陣都好
好似對唔著D玩具同未係真正屬於我咁:handshake:

講開MIA真係好懷念啊
以前都有玩/買
之後就無LO... ...
嘩咁恐怖既
好彩我買既玩具全部都會拆出泥玩JEI
唔知點解買左玩具番泥唔拆佢出泥玩...
就算係玩一 ...
五花腩 發表於 3-10-2010 11:18 PM

mia...
已經被歷史遺忘了吧:56:
明天10月4日,最萌2010,G組決勝,御坂美琴、中野梓、秋山澪,三個只可活一個…:no:

請支持K-ON!! :64:

為免分散票源,請集中投中野梓

(對不起,小澪…:79: )

mia...
已經被歷史遺忘了吧
機體 發表於 3-10-2010 11:22 PM

這個呢...
應該是正常的
因為MIA真的有不足的地方啊 (除了價錢外:shy:)

玩具
當然希望會愈造愈好啦
不過價錢方面也和歲月時間增加了... ...
而且「雜物」也愈來愈多了... ...
這個呢...
應該是正常的
因為MIA真的有不足的地方啊 (除了價錢外)

玩具
當然希望會愈造愈好啦 ...
五花腩 發表於 3-10-2010 11:28 PM

係呀...
我已經和大部份mia說再見了:79:
mia...
已經被歷史遺忘了吧
機體 發表於 3-10-2010 11:22 PM

MIA...
想當年我買了/錯過了不少...
最萌2010投票教學 (from uwants)

1.到Code發行所預約投票Code
http://ast2010.rgr.jp/code.cgi

2.根據網頁顯示的日本時間-1,重新整理網頁(按F5),將會得到一組code
     下一天的投票將於前一天22:30至22:00(香港時間)接受預約

3.過了預約時間或在投票日中段均可能令你難以取Code,出現Error顯示
     屆時你可能要不斷更新網頁,重新預約
     大家亦要注意投票時間為當天01:00:00∼23:00:59

4.到大會指定的侯選人名單,選出自己心儀的侯選人,i.e. <<中野梓@&#12369;&#12356;&#12362;&#12435;!!>>

5.到2ch投票板尋找最新的&#12450;&#12491;&#12513;最萌&#12488;&#12540;&#12490;&#12513;&#12531;&#12488;2010 投票&#12473;&#12524;Round**(**的數字越大越新):
http://find.2ch.net/?STR=%83A%83j%83%81%8D%C5%96G%83g%81%5B%83i%83%81%83%93%83g2010&TYPE=TITLE&BBS=ALL&ENCODING=SJIS&COUNT=50

6.於回覆欄,貼上投票Code和侯選人人名,加入跟該角色有關支援文,內容圍繞該角色
範例:

[[AT95-CPP3uhR7-Wf]]-000001
<<中野梓@&#12369;&#12356;&#12362;&#12435;!!>>
&#12354;&#12378;&#12395;&#12419;&#12435;&#12399;俺&#12398;嫁

7.在E-mail欄填上sage,點擊「書&#12365;&#36796;&#12416;」,就能發出投票

8.過了該場選擇數量上限,重覆投票,包含無關人士的帖均不獲計算

9.因2ch封鎖香港ip,如無法在2ch留言投票,請改到以下網站投票:
http://jbbs.livedoor.jp/anime/8440/#1

請支持K-ON!! :handshake:
之前試過有隻類似mia gundam既figure買左之後冇理
點之n年之後開返隻野已經滲晒d油出黎
好嘔心
機體 發表於 3-10-2010 11:05 PM

小弟平生只買過三隻MIA (Johnny's 高機動渣古, 大魔 X 2)

結果三隻全部勁出油,點洗都唔甩,黐立立… 最後忍痛扔落垃圾桶…:die:
掉曬佢+2
因為d膠紙通常都巢晒
機體 發表於 3/10/2010 07:53 PM

因為d膠紙通常都巢晒+1
手依個問題好似已經好耐之前已經有嫁啦
我k-on 5已齊
kit0829 發表於 3/10/2010 08:30 PM

女:^
據說PVC figure膠料內含多種化學物質(e.g.增塑劑),會不斷從figure膠料中慢慢滲出揮發…

若果figure ...
太陽之牙 發表於 3/10/2010 10:51 PM

正想問, thanks:shy:
好耐未試過用檯燈影相...............:44:

睇&#22175;我要買支電筒......:cool:
因為d膠紙通常都巢晒+1
heinting 發表於 4-10-2010 01:07 AM

開完留返都冇用:45:

heinting 發表於 4-10-2010 01:07 AM

我d女好乖嫁:73: :35:

梓抱著甚麼東西~?:?