Toysdaily 玩具日報

[分享討論] K-ON! 輕音少女們愉快的下午茶時間

有冇搞錯
偷龍轉鳳
機體 發表於 3-10-2010 10:24 PM

:* X 2
螞蟻店真係 ok 架, 不過果間野會偷龍轉鳳就真係諗唔到
由於FIGMA配件沒有單售(有可能我唔知)
所以上圖應該最少10隻... ...
五花腩 發表於 3-10-2010 10:23 PM

唔係!...

此圖出至Figma Blog...

Yui 白面係自己倒模出嚟嘅...

一陣摷翻果篇Bolg出嚟先...

小櫻上
唔信既自己去體驗一次你就會理解嫁啦
如果唔係佢都唔會做到我心目中第一好既玩具鋪
kit0829 發表於 3-10-2010 10:29 PM

ant係咪即係好多robot魂display果間?
機體 發表於 3-10-2010 10:34 PM

我都想問係邊... ..:unhappy:
唔係!...

Yui 白面係用自己倒模出嚟嘅...

一陣摷翻果篇B ...
小櫻 發表於 3-10-2010 10:34 PM

噢原來係咁
等我仲以為有人中意唯去到可以到買咁多隻FIGMA TIM:(
回復 199# 機體

yes

笑慢一樓 (一上電梯直行最尾最窄果間)
機體 發表於 3-10-2010 10:34 PM

笑萬1/F門口電梯直上有好多SHF同埋robot魂display果間:71:
唔係!...

Yui 白面係用自己倒模出嚟嘅...

一陣摷翻果篇B ...
小櫻 發表於 3-10-2010 10:34 PM

小櫻姐姐:65:
回復  機體

yes

笑慢一樓 (一上電梯直行最尾最窄果間)
garykctse 發表於 3-10-2010 10:38 PM

噢原來係呢間~
我都有去架~ (原來佢係A。N。T。:$)
之前去過睇下蘿白魂既波波蟹架:handshake:
話說你地玩完隻figma包住figma本體個D膠紙你地會點處置佢  我會掉曬佢
kit0829 發表於 3-10-2010 06:18 PM

據說PVC figure膠料內含多種化學物質(e.g.增塑劑),會不斷從figure膠料中慢慢滲出揮發…

若果figure長期存放於無通風的密閉環境,揮發的物質濃度會積聚增加,令figure膠質劣化、出油、變色…

所以各界一向都鼓吹開盒display figure就係咁解…
轉貼自2ch。小澪figure小集合…
太陽之牙 發表於 3-10-2010 19:35

請問各位....圖中的AMP 在哪裡可以入手....據知是一式三款的。
據說PVC figure膠料內含多種化學物質(e.g.增塑劑),會不斷從figure膠料中慢慢滲出揮發…

若果figure ...
太陽之牙 發表於 3-10-2010 10:51 PM

之前試過有隻類似mia gundam既figure買左之後冇理
點之n年之後開返隻野已經滲晒d油出黎
好嘔心:70:

若果figure ...
太陽之牙 發表於 3/10/2010 22:51

達古拉姆大大: 唔係「據說」, PVC 本身係軟性嘅, 係製造過程中一定要加入硬化劑, 而 PVC 玩具滲出嘅「油」其實就係呢 d 硬化劑