Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 電擊 11月號: 超合金魂 金毛獅王

咁多年終於等到啦~:$
肥獅子
redfish 發表於 22-9-2010 04:08 PM

真係好肥~~~:x
I prefer the old lion head. The new lion head looks stupid to me..................but I will still buy it.
老實講, 出成點都會買
米肥 發表於 23/9/2010 23:49

me 2:67:
我其實好唔滿意:
1) 機械人仔心口好大, 而且隻腳好細, 唔係好多match;
2) 隻獅子前手設計得唔好, 底左落去 ...
馬仔 發表於 22/9/2010 17:15

無人迫你買{:2_120:}
睇返舊post,原來笨大預算出GX06R,仲話可變形?!
""www2.atwiki.jp/blackbraze/pages/3.html""
必入
Oh my god!!!!!!!!!!

回復 147# kuugakuuga

各位大大!讓我地重溫一次,當劍仔王子駕駛住[幻影鐵金剛],準備和[金毛獅王]'[金霸機]進行結合成為[獅王機械人]期間,大叫出一連串的合体指令口號,o拿!大家一齊跟住指令口號叫出來吧..............................

雄獅下山!!!                        

合体喇 ! 金毛獅王~~~     

獅王!!!萬歲!!!                      

未来ロボ ダルタニアス OP &  ED
http://www.youtube.com/watch?v=HG1QNqakbc8&feature=player_embedded

未来ロボダルタニアス  Full theme song
http://www.youtube.com/watch?v=0tWBQuk0J-Q&feature=related

Daltanias Combine Cross In Japanese
http://www.youtube.com/watch?v=5lQ_00ePwqY&feature=related

係咪覺得好熱血呢?噫噫噫~~~
me 2
nelngan 發表於 24-9-2010 11:24 AM

好多人都會
回復  kuugakuuga

金毛各經大大!讓我地重溫一次,當劍仔王子駕駛住[幻影鐵金剛],準備和[金毛獅王]'[金 ...
G-man 發表於 24-9-2010 11:56 AM

...wa ...really cannot remember this..:71:
回復 138# kuugakuuga

不會為r版..再等10年:$
哈~! 先入為主, 竟然有D接受唔到獅子塊面變咗咁多 不過都係非常正!!!  
唔知劍柄可唔可以喺 ...
WalkerMachine 發表於 22-9-2010 16:27

同大家一樣, 我都係好重視隻獅子--始終係金毛獅王嘛. 你睇佢呢個心口有獅子頭O既劃時代設計, 真係好有影響力O架, :71:
連幾十年後O既今日, 都仲有不少O既特攝用左呢個O麥頭, 例如, 魔法戰隊, 百獸戰隊, 獸拳戰隊, .......等等.
好O勒, 講番今次隻 金毛獅王 先. D鬃毛, 就真係有D怪怪地喇....咁圓, 咁大舊...好似電左髮LAW.{:2_114:}
而且, 有一個位我好擔心O既, 係佢對後腳...

O係圖中, 2.的後腳好像屈曲得來, 好腫, 好累贅咁... 唔知可動有幾掂o勒.....
而1. o既腰位同pat pat位,......好大個躉law........
你話叫我地d老鬼, 唔同popy做比較, 真係好難... 始終都係由細見到大嘛.....

你地睇番 DDragonball 大大O既DX金毛獅王重建工程計劃完成!!(俺參上!!)
同埋TD o既懷舊合金玩具 >金毛獅王

大家期望左新品咁耐, 真係好難唔將佢兩個做比較,
希望實物會有驚喜:77:
回復  kuugakuuga

金毛各經大大!讓我地重溫一次,當劍仔王子駕駛住[幻影鐵金剛],準備和[金毛獅王]'[金 ...
G-man 發表於 24-9-2010 11:56 AM

:71:
老實講 ... 有少少失望 ....
因為話曬"超合金魂"都出左 10幾年 ....
應該係"開發","構思",已有一定既成熟...
但呢次睇圖就好明顯 .... 唔夠細緻 ....
我覺得佢地可以再做好 d ...