Toysdaily 玩具日報

查看: 5352|回復: 12

[玩具攝影] 遲來的吉田...

童年玩既超人G

無聊一作...

後記:好耐冇上黎分享
買吉田前,我做好資料收集,
聽好多前輩講 佢QC好差,又有前輩中招比錯件,
聽完真係搞到我唔係咁想買,真係好少見人咁批評隻玩具咁差...

結果尋日女朋友去「信我」...
我見到幾間玩具店有,又好情不自禁拎上手睇,
睇左幾間都好忍得手唔買,但邊行邊諗...
之前期待左佢好耐,話哂係童年情義結,而且呢個月都有唔少錢剩∼
SO考慮左好耐最後都係入左...

買前專登cilck左件先...齊件,冇錯件...咁就收貨啦
上巴士...落大雨塞車 諗住拎出黎玩兩下,
都未開始玩,只係拎出黎,吉田既右手已經甩左,
研究左好耐先知原來關節位太短問題...
整左好耐先卡得返入去(但玩果陣都仲係好易甩)

唔洗幾耐,又到左腳甩,又係鬆...
最後冇心情玩,諗住返到屋企試下急救,
用小小AA膠查落D件到等乾,之後左腳成功救返...

正當好開心之際想郁幾下玩...又發覺右手手臂超鬆
鬆到隻手咬唔入....要擺某D POSE先可以叫頂住佢隻右手...
都算啦...跟住玩換手掌,
左手好容易就換到,點知右手緊到..汶唔到,
汶左好耐好耐...終於成功,
到成功果陣望下之前個手掌....已經甩左小小色...
最後我用gundam專用既銀色masker補返色...
雖然兩隻色係有分別,但總好過黑色一達野係到,
而且玩果陣又唔係好覺眼

最後,情況同大部份師兄一樣,
影完相,吉田老啦,冇力企起身...

唉,我仲係到諗,我係唔係後悔緊買佢?
明知咁多人話差都去買,
本來仲想買邪惡超人,因為想買隻黎打下,影下相
而家都仲考慮緊,唔想多個遺憾
但我由細到大都好鍾意超人...
呢隻我都想買嫁 , 何惜真係出得差
尾二果張影得好有感覺:71:
雖然吉田比想像中差,但邪惡超人比吉田好好多,無吉田嘅情況出現,唔怕甩手甩腳,明明邪惡超人年紀上比吉田大好多,可能比人囚得耐嘅關係.
shf既價格 山寨既qc
佢出得咁差..真係無意欲買=-=
不過吉田真係童夢...
食中午時最鍾意睇佢既vcd=-=
I like this

甩皮甩骨....:30:
希望越出越好, 晤好晒左哩個系列...:(
shf既價格 山寨既qc
佢出得咁差..真係無意欲買=-=
不過吉田真係童夢...
食中午時最鍾意睇佢既vcd=-=
果汁先生 發表於 13-9-2010 10:54 AM

真係幾山齋feel 學某d師兄話...拎上手個紙盒薄到你...
但亦學某d師兄講,真係一直想要咁高可動性既超人...
我童年其實唔係吉田...應該係太郎先,
但鍾意吉田係因為好多商品都係佢...
好懷念以前星期六定日 夜晚等本港台睇超人

雖然吉田比想像中差,但邪惡超人比吉田好好多,無吉田嘅情況出現,唔怕甩手甩腳,明明邪惡超人年紀上比吉 ...
garykuga 發表於 13-9-2010 10:43 AM

聽大大咁講 咁我買邪惡超人既意慾都提升左...
但我真係怕又玩到甩色
我唔想玩完隻野成身傷哂咁= =就算補色...又怕玩得多又係甩...
感覺重新上色=模型咁...可睇不可玩...

最後多謝讚我圖既同志AND留言既朋友a_a
等緊個價跌就入
:31: 希望越大…唉!非常明白您心情。 :! 吉田係我童年朋友!所以講到幾差都入咗。
只能滿足短暫高可動、死光、金光圈、斗篷配件。 :53: 日本仔您好野!
希望越大…唉!非常明白您心情。  吉田係我童年朋友!所以講到幾差都入咗。
只能滿足短暫高可 ...
麥師 發表於 13-9-2010 05:49 PM

或者世事真係冇完美...?
不過回頭一望,佢既可動性、配件...又真係幾好既
真係衰左QC過份差(本人第一次會對玩具咁不滿)

不過講真,係幾好玩既,關節配件又多
暫時得佢取代到我心目中既超人玩具
我都希望將佢出得更好...甚至再販會更好

ps:下次出既係7星俠?定零仔
:66:最欣賞尾二個張,,好有feel
這是GD(合金)系列的?????