Toysdaily 玩具日報

查看: 2735|回復: 10

[其他] 牛津精英十年AO夢醒

頭像被屏蔽

相關帖子

其實間間公司都是這樣
頭像被屏蔽
其實我聽到,我見到的很多公司都是差不多這樣...
又其實與其自己唔撈,不如係裡面玩串個場 -- 或者應該話更加敢作敢為,橫掂你預左唔做,唔怕冇得昇,唔怕得罪人,唔怕比人兜。

(怕得罪人,就唔好做呢個訪問啦。)
條友讀咁多書原來都係讀屎片既!影印既野,老細叫你影幾多咪幾多囉!做乜咁多事又要扮環保呢?廿個人開會,乜事都會發生,如果其中一個玩野,話我冇呢份文件你點答呢?唔通話:「呢單野唔關你事,你睇黎做乜呀?」你夠唔夠薑講吖?都唔諗下自己既地步既!

條友我懷疑係俾人擺上檯先至上報既!因為睇到尾佢又坳底話冇馬房觀念,但係明眼人都知有架啦!佢依家就講d唔講d!應該係主人叫佢出黎製造煙幕,為下一步做野!

做人做到佢咁蠢真係冇L得頂!
主要黎講...可能佢只係單純做厭左ao

佢唔會天真到以為自己一個搞d小動作 可以改變香港政府幾十年如一既作風下麻=-=...
真係咁有理想 就做一年之後就唔做 出黎寫下文 搞下事..   咁樣令大眾認識先可以改變麻...
做咩要等成十年先走...
唔係要十年先心灰意冷下話...如果係咁佢真係...好好.好有熱誠..要成十年先磨光佢既熱誠.....
頭像被屏蔽
小弟響火星做IT既時候, 如果老細叫你做乜你做乜, 你就實死緊.

公司講到明, 佢地要既, 係一個會發現問 ...
bad-aries 發表於 9-9-2010 10:55 AM

同感。所以條友係超級on居,俾我有份咁正的工(人工高,福利好,至正係份工只要求你follow instructions),俾我打死都唔走。
一句講晒﹐呢條友都係自負咗少少
Salary of 10 years' AO only HK$80k ?  Some friends told me that it exceeds $100k !?