Toysdaily 玩具日報

查看: 1964|回復: 10

[分享討論] 冷氣

頭像被屏蔽
好難既,就得你唔就得其他人,你覺得商場凍仲可以帶多件衫,人地覺得熱果時就唔知點算
商場∼都為左多D人流姐∼
我係因為怕凍而唔搭巴士的:69:
巴士成日開門唔較凍D同無開無分別
大把人唔知點解要開冷氣開到「凍」而唔係舒服就算...

我屋企因為有細路,開多左冷氣,但都係較26-27度
商場巴士人流多,每個人身體感覺唔同,很難做到一致,

現在D巴士密封式,冷氣有時唔夠感覺很悶熱辛苦,但有時我身為一個肥佬都覺凍

最弊巴士裡溫度,不是由車長控制,而是車廠內技工調較定,

太凍我都可以穿多件衫, 太熱唔通我要打爆車窗呼吸??

反而近日搭船,就覺得呢個最無鬼謂,為個廣告加,幾部冷風機以為就涼D

上年夏天, 有以下情況至開冷氣:
1. 有朋友到訪
2. 超酷熱晚上 (多數為暴風雨前夕, 所以, 1個夏天只有約10多晚)

其實, 小弟少開冷氣, 因1. 太太有鼻敏感, 2. 慳電費, 3. 環保:34:

但今年, 因太太有左, 好怕熱, 所以晚晚開 (不過, 太太半晚3,4點去完厕所, 會關冷氣轉風扇):(
我寧願凍好過熱
上年夏天, 有以下情況至開冷氣:
1. 有朋友到訪
2. 超酷熱晚上 (多數為暴風雨前夕, 所以, 1個夏天只有約10 ...
roystoy 發表於 3-9-2010 18:06

其實行前咗,啲人點會返轉頭丫,你肯返轉頭,隔離左右上下都唔跟,轉頭咪一樣,小弟都想好似舊時咁打開門窗D風就呼呼聲吹入屋,但係環顧四周,唔係屏風樓,就係玻璃屋,算啦,brother你都可以列入稀有動物…
其實行前咗,啲人點會返轉頭丫,你肯返轉頭,隔離左右上下都唔跟,轉頭咪一樣,小弟都想好似 ...
七國咁亂 發表於 4-9-2010 04:26 AM

我有D同事都好似小弟咁, 少開冷氣....:77:
另外, 我同大大一樣, 好懷念以前, 開晒門窗, 就有風入屋; 而家都有, 不過, 多數係熱風....:80:
商場冷凍水一般都係7度~10度 , 吹出黎既風大約係14~6度左右 所以室溫都係24左右