Toysdaily 玩具日報

查看: 11386|回復: 19

[改造交流] Marvel AOA劍齒虎-小改(己修圖)

早前小改,請指教!

劍齒虎是AOA中我最愛角色,一反以往形像,AOA中他是忠的而且戲分很重...

實物可動很高但越睇越似鐘馗一隻.......W眉,紅髮加Shaw牙...
:  

唯有用我有限技術整整佢....

洗牙,修眉加染髮

Sabretooth: JUST BRING IT!

死圖???
回復 2# yoda大師

is it ok now? i try other host for the pics...
睇到啦
手同頸兩節色咁可惡嘅??
回復 4# yoda大師

toybiz當佢著樽頸衫,原著應該見肉的
我都喜歡AOA的角色,特別是AOA的磁力王,是我最喜歡的版本!!不過就是比較少出玩具....

回復 6# warxv

Magneto都好正!(技術有限未有信心自改一隻),可惜marvel legends 只出了劍齒虎同狼人,之後鞋記只補完一隻sunfire...等我聽日post埋佢地
當年文化傳訊出中文版我期期買!後尾中文版好似爛尾,搞到我diudiufing...

OK 形喎!! 改得唔錯!!  AOA係另一個series??
改得幾靚~~~  唔錯! 其實咁多年黎AOA都係FANS心水!
不過除TOYBIZ90年代外就未有出個該同名系列FIGURES~~~
係MARVEL LEGENDS中只係出幾隻~~~~  最喜歡都係長髮磁力王!!! 好型~~

回復 8# gumng
多謝欣賞
age of apocalypse 簡稱AOA
故事大致係x教授個仔回到過去殺磁力王,錯手殺左自己老豆,改變歷史令apocalypse抬頭,世界大亂。磁力王就因教授之死改變想法,繼承教授遺志成立xmen。漫畫就講兩陣營大戰,人物正邪也與傳統大dull亂。
我覺得佢件衫堅有港漫 feel!!
加上佢既啡啡地色頭髮同突出的面部輪廓, 第一眼就令我諗起
神兵入面既........
銅法王..............:68:
回復 9# 玩具烈士-奇雲

多謝,是的如果鞋記出就好啦,長髮磁力王勁型
I did the same thing.  Looks better.

He also plays a big part in Exiles.
考慮緊入ng入隻卡通造形好,,,,,

回復 13# Duraxyll

:71:
Exiles好睇嗎?考慮買合訂本...