Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 失望的 W 電單車------ Hard Boilder p.3已加車牌~thx alexyz001007大大

"油咩油可以做到金屬效果?"  
"我都入左手了..
車尾綠色不是用上金屬色, 真是可惜...
不過將CJ放埋一齊真係好型~
有沒有方法可以上色同cj一樣呢?"

其實好大工程........真係唔夠薑攪..........
o,個車牌手工又幾好喎!無過睇睇吓,原來佢無咗個尾燈,唉.........

回復 47# alexyz001007

第一張, 車尾上方個6技燈好似仲響度 ~
回復  alexyz001007

第一張, 車尾上方個6技燈好似仲響度 ~
Anakin 發表於 28-8-2010 08:50

師兄...想話你知...車牌個漢字係"練馬"
本身 CJ 係無握手提供~~~綠色握手要係 C set 度攞~~~黑色握手就要係 H set 度攞~~~
Somebody_Ex 發表於 26-8-2010 07:27 PM

bandai 又一騙駶:66:
師兄...想話你知...車牌個漢字係"練馬"
kklantern 發表於 28/8/2010 09:22

另外師兄, 個車牌係白底綠字綠外框
http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_license_plates
(留意 Apperance 表列中「兩輪車輛, > 250cc 引擎容積一項)
回復 51# garykctse

......................    :ice:
回復  garykctse

......................
Anakin 發表於 28/8/2010 10:42

已更正 ^^"

師兄唔好介懷, 正因為您加車牌嘅念頭啟發左小弟去搵料, 因為小弟正幻想同隻 1:8
MG 公公拉打整機車, 不過到而家都仲搵唔到有 1:8 嘅 Honda CBR1000RR ...
:55::56:
回復 53# garykctse

wa~~~~呢個係大project wor~~~~!!!!!!期待~!
回復 54# Anakin

上左網搵過, 查實連 1:8 嘅機車都好少... :31:

所以其實都係幻想而已, 但係都希望有朝一日能夠達成... :79:
回復 56# 021b17

多謝哂師兄! :64:
回復 56# 021b17

WOW~~~~~~THX, 錯曬~~~!!!!!!!!!!T口T
有無人諗住油番佢做skull架車?
有無人諗住油番佢做skull架車?
阪神 發表於 28-8-2010 09:28 PM

真係有諗過, 不過因為無買skull 而放棄!