Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 請各位明天停止買玩具一日!!!

:!支持
我種諗住天日出街掃貨
戈種心情 停5到:*
...請問有咩關係...

我唔係涼薄 之所以咁講 主要係因為 依家成個香港已經太多依d 一齊做乜 一齊唔好 ...
果汁先生 發表於 25-8-2010 10:10 PM

同感
再消沉下去亦於事無補
與其悲傷,不如積極生活吧,
連同他們那份一起努力
這才是我們生者懷念逝者的最實際行動
大家有心就得啦~~~:handshake:
不過人哋要做生意~~~生意難做薄利多銷~~~做少咗一日分分鐘 cover 唔到月租~~~:o
有心咪得..洗乜成日做埋呢d野...:78:
不過我聽日都唔會買玩具:78:
...請問有咩關係...

我唔係涼薄 之所以咁講 主要係因為 依家成個香港已經太多依d 一齊做乜 一齊唔好 ...
果汁先生 發表於 25-8-2010 10:10 PM

不能認同你更多:38:

就算話我涼薄都係咁話,
有人死了,是應該心情沉重。
不過睇見全香港(無誇張)的人好像趕潮流咁搞一個又一個毫無意義的活動,
個個都用清一色好像好沈重的心情散播廉價的同意及不負責任的安慰我就火起了。

香港人乜有咁同情心架?今日大陸空難,死左四十幾個,點解無人出聲,無人傷心?
仲有網民話"支那人的命唔值錢"..點解依d又無人推上報?

講到底未又係傳媒炒作,有邊次"大"災難"大"悲劇,無經傳媒炒作?
而無經傳媒炒作的,真正的大災難又幾多人"深切哀痛"?

sorry我激動了:64:

呼籲再位善心人,有心就做下義工,探訪一下老人家,做多點善事...幫得一個就一個了。
ok:64:
不如提議明日關下多D家人好過啦
頭像被屏蔽
fb效應.......令到成件事接近沙士咁仇雲慘霧...........當然呢次係人為既災難......或者另所有港人憤慨...............

其實大家可以做既只係心中祝福這次不幸既死難者同家屬.........
:67:一切在心中就可以了!
講真  著黑/白衫出街冇問題 , 你為左導念 , 唔食飯一日得唔得???
我成日都認為一樣野
當世界有共同話題時
就有人借機做一些連自己也搞不清有什麼意義的事
意圖得到其他人的認同
從而把自己的地位從世界或眾人心目中提升
i 反傾銷 : because this event,everyone buy toys tomorrow
有意思咩?不如聽日唔好小便一天