Toysdaily 玩具日報

查看: 5103|回復: 33

[分享討論] 請各位明天停止買玩具一日!!!

以悼念菲律賓挾持人質事件中死去及受傷的朋友!!!
冇問題!!!!!!!!!!!第一個撐!!!!!!!!!!!!!!

...請問有咩關係...

我唔係涼薄 之所以咁講 主要係因為 依家成個香港已經太多依d 一齊做乜 一齊唔好做乜既野 例如著黑衫既活動等等
個人覺得 事情發生左 大家做太多依d 其實無咩用既"悼念"活動 都係於事無補 只係令成個香港繼續陰沉落去 成個社會都了無生氣唔係一件好事(當然 唔係叫你好開心)

但預期做依d無咩實際作用既野 倒不如 重新振作 反思一下點解第三世界會發生依d野 點樣可以改善依個世界仲好
唔知聽日會唔會出hard boiler呢
==有咩用?仲害到人無生意做,著返件白or黑衫好過啦
聽日我要攞BLACK ROCK SHOOTER :59:
BTW R.I.P
...請問有咩關係...

我唔係涼薄 之所以咁講 主要係因為 依家成個香港已經太多依d 一齊做乜 一齊唔好 ...
果汁先生 發表於 25-8-2010 22:10

讚同....
其實若真係想悼念, 可到悼念堂, 或與朋友吃飯前先來禱告....
妖,咪咁煩啦,呢D野講心既,你做D咁既野有叉用咩
我都唔係好明................:o
其實大家可以正常咁生活.......多D關懷吓身邊嘅人,問吓自己幾耐冇關心過人
如果覺得睇完D報導會唔閞心嘅......搵人傾吓,唔好自己屈埋屈埋........
咁人地咪成日冇生意?全球每日都有不幸發生…咁點算?
妖,咪咁煩啦,呢D野講心既,你做D咁既野有叉用咩
jazz4004 發表於 25-8-2010 10:16 PM

我對事件都感到好難過,
不過,我撐你!
不如叫大家為左今次事件,聽日唔好行出屋企門吖.....................
以悼念菲律賓挾持人質事件中死去及受傷的朋友
請各位老闆明天停止員工工作一日,以讓各市民參與各悼念活動和平息心情
有心就得喇