Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 超合金魂 - 未來合體???!!!

必買!!!!!
謝逊,我等你好耐!見ろ!未来ロボ ダニタニオス
回復 30# joseph1106

15機難啲啦,版權喺美國佬度,Bandai出嘅機會較小啦。命運同百獸一樣... too bad!
不如改翻 title 金毛獅王, 睇落興奮 d

買 呀 ! 點解玩具老師一貼隻大膠就會出 合金魂 ?

玩具老師真係勁, 有預知能力 ?
good news
:67:good news
絕對期待,  繼V型,  六神合體, 大武士,  超力  ( i have GX-03), 又一必入!  還欠宇宙大帝!!!  就完成兒時夢想!
呢款係我細個第一隻收到嘅超合金~~~好有feel ~~~唔理好醜, 必入!!! 回憶無價~~~
回復  joseph1106

15機難啲啦,版權喺美國佬度,Bandai出嘅機會較小啦。命運同 ...
Shiro 發表於 24-8-2010 01:14 AM

voltron版權不包括日本本土, 就如MACROSS咁, 所以可以出的
等左十年..... 終於出啦 .... 希望唔好好似而家 d 咁 (又細..又唔多合金....)
最好好似"超獸"咁大隻.. 又正 .... 就好啦 ...
按現在BANDAI的技術上呢一隻係可以出得好好的,但我就是擔心佢會出隻無乜可動性,又唔大隻,變形又攪到古古怪怪的出來....而上面三點都是近來合金魂的風格....超獸,GUNBUSTER,戰鬥狂熱,這些質素彷彿已成過去....
希望bandai搞得好好睇睇
唔好好似大武士,被你搞衰個牌頭
按現在BANDAI的技術上呢一隻係可以出得好好的,但我就是擔心佢會出隻無乜可動性,又唔大隻,變形又攪到古古怪怪 ...
warxv 發表於 24-8-2010 10:16 AM

論變形, 可動, 比例, 傳說巨神應該算是超合金魂的顛峰之作, 傳說巨神之後的作品越來越不倫不類
Excellent!!!  期待看到原型。
我認為 size 大小會類似 V 型及超力電磁俠。
gt3ian 發表於 23-8-2010 10:50 PM

我覺太小,要大一點。
超正!
心水剩番
1)機甲艦隊
2)光速電神
3)宇宙大帝
4)電腦戰士
angelheart 發表於 23-8-2010 03:41 PM

電腦戰士DX版,我也入手了,還有加強的。。