Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 擁有3種型態的SHF Kabuto- (P.3)1人2車3副甲,大家睇下夾唔夾!

:71:
Hiro的我就幫卜吧!

請問透光度咁好ge自由樹脂係邊度可以入手
damperfox 發表於 21-8-2010 09:17 AM

我試過透明的自由樹脂,佢本身透光度唔係太好。所以我只係用佢壓出格仔紋嚟托底(嘻,我買了吉X島砌生果的膠墊板[$蟹]壓出格仔花,塊嘢之後做埋Cutting Pad!)
,上埋銀油。再好似廁所外的幽靈大大咁用藍色file遮面而成。你都可以試試!
我試過透明的自由樹脂,佢本身透光度唔係太好。所以我只係用佢壓出格仔紋嚟托底(嘻,我買了吉X ...
tom0083 發表於 21-8-2010 08:46 PM

哦哦, 原來係咁, 明白晒, thx tom大:43:

天道:〔奶奶話夏天仲要着咁多件衫把鬼咩,Put On?Cast Off 轉Hyper Form 喇]
先執隻唔知邊到飛嚟的小甲虫。
插在腰間、大叫"輕先":*

由於Kabuto有Clock Up的能力,用慢鏡再睇一次。
我所謂Hyper Form只係用Barbie着衫方式整咗件衫比佢:Q ,
加上一樣大少的外甲加釘:@ ,
然後自製頭上天線而成:die: 。
換衫偷拍中:p

穿肩甲

換紅甲

換埋天線

變完。:!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
頭像被屏蔽
天道:〔奶奶話夏天仲要着咁多件衫把鬼咩,Put On?Cast Off 轉Hyper Form 喇]
先執隻唔知邊到飛&# ...
tom0083 發表於 22-8-2010 10:24 AM

太強大了, 魔術貼li個讚:71:
支持tom巴打:77:
多謝樓上兩位大大持,今晚加相!
Yo! Tom大爺又發功?:50:
But 好似少咗幾張Hyper Form嘅大特寫, 期待期待.....:34:
連Hyper form都整埋, 勁! :$
不過就黎出現成版, 都係等下算....:73:
前面

側面

後面

半身

由於主體係SHF,活動能力當然冇問題。

實際改造期間遇到好多困難:

如  用大浪膠套上去唔夠瘦唔好睇、
    買多隻Kabuto嚟改我又唔想、
    用裝着變身嚟改就貴到呀媽都唔認得、
    自已做個件衫Size唔得要重做
    用乜鬼嘢膠水都痴唔實d象膠(浪膠)…
    但都唔夠Bandai話年底出SHF Hyper Form   搞到我冇哂心機!
    所以d Cast Off 有翼 Hyper Form、 百虫劍全部唔駛整,疊埋心水年底買多隻算數。
有角呢架車同佢襯d

最後補張爆炸圖比大家睇下。
1人2車3副甲,大家睇下夾唔夾!

忽發奇想:Bandai如果出上面咁嘅套裝,TD有幾多人會死係佢手上呢?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
前面

側面

後面

半身

實際改造期間遇到好多困 ...
tom0083 發表於 22-8-2010 09:18 PM

同shf hyper form有一拼:71:唔係, 應該係超班先啱:58:
話說我都塞左d海棉改善左sasword個胸甲部分:43:
卒之嚟料啦! 真係唔捽佢唔出....
第一眼睇以為係Tom蛇坐咗時光機去未來買隻現成SHF返嚟添? 一個字 ~~~ 堅 (or 癲!)
唔係吹水, 你呢套無敵擬似SHF Full Kit Kabuto, 如果Bandai照跟住出魂Shop限定版, 真係唔知死幾多拉打Fans?
前面

側面

後面

半身

實際改造期間遇到好多困 ...
tom0083 發表於 22-8-2010 09:18 PM

ching    勁呀       你改得好正    吾好比笨大打擊到

我最愛 既 rider + 戰車

100分

[quote]同shf hyper form有一拼唔係, 應該係超班先啱
邊有得比,我都會買年底個隻

話說我都塞左d海棉改善左sasword個胸甲部分 ...
咁咪好囉!

你隻Kabuto幾時完工!

[