Toysdaily 玩具日報

查看: 26940|回復: 37

[玩具報告] 超合金 [第一回] MAZINGER Z 鐵甲萬能俠 + 武器對應SET報告

今日入左E隻新系超合金玩, 玩上手幾好玩, 外型討好, 以笨大製作萬能俠既經驗怎能夠出得唔好, 但體積實在很細, 唔多習慣一個超合金主體係咁既SIZE, 關節設計唔錯, 令機體可以做到好多型POSE(如果合金魂咁出咪幾好:angry: ), 玩上手越玩越興奮但越來就越鬆, 大脾股關節既經比我玩鬆哂, 腰部都係鬆埋, 不過D色算係上得唔錯, 幾令幾閃, QC亦都OK, 之後果D KEEP唔KEEP到落去就真係唔知, 作為一個鐵甲萬能俠迷, 係可以入手玩下,  但因SIZE問題, 真係太細, 沒有合金魂那種質感, 宜用來配基地, 希望佢會出埋D基地[光子力研究所]. 好~ 去相:43:  

封面設不過不失, 沒有驚喜

不用發寶膠既包裝....., 當佢ROBOT魂

主體+裝備

同合金魂做個SIZE比較

自選動作

多謝觀看:77:
Zin兄, 由於之前個 post, 有問題, 我暫時要收起佢. 由於時間關係, 我只 copy 你的原post. 希望今次唔會再有問題 ... sorry
:71:正呀
:handshake: Support!  So posable.:D
thanks! :64:早兩日真係有d 心動, 但d 關節咁易鬆的話真係要認真考慮一下 :67:
之前comment無左, 又要support多次:71:
thanks! 早兩日真係有d 心動, 但d 關節咁易鬆的話真係要認真考慮一下
bbf1125 發表於 6-8-2010 04:14 PM

關節鬆係可動玩具既大忌
我都係等下先:(
強帖留名:$
十卜~~~:71:
其實關節有多鬆呢?:?
咪又係膠公仔一隻,合金成份不多....只有一點點...(我都入手了):67:
very good
Thanks
真的不錯,應該會是我第一隻買的合金萬能俠:$

幾舊水既玩具,一有人不滿,就會畀人話蛋挑骨頭了...
但鐵甲萬能俠隻噴射飛船都要分開買...又多餘又唔環保
BANDAI你都得架啦...(雖然以前大膠都係分開買,但是兩回事吧)

不過呢個系列係有潛力既,又出咁多SRW角色,我都會揀來買
見佢D上色都幾用心,希望KEEP到
佢隻關節真係幾得,但而家半膠半金屬都會玩鬆,要用落SOC,強度方面要再提高吧
成屋都係鐵甲…哩個系列都係揀d合金魂冇出過果d算…