Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.28~~~古朗基的支配者~~~N.Daguva.Zeba

我覺得美中不足嘅係個口有啲長...
大家對SHF的期望蠻高~~~
THX~~~
Somebody_Ex 發表於 2-8-2010 04:35 PM

Frankly it'd be a bonus if bandai could do a better job...  Now is already satisfactory for most Rider collectors. :shy:
Indeed, #0,Amazing Mighty & UK have become my most favourite shf from the 1st sight.
話說有位師兄見而家零號跌左少少就覺得佢真係會跌價....仲會跌到好似白古迦咁
當然,無人知聽日會發生咩事, ...
JUNOWONG28 發表於 2-8-2010 05:11 PM
宜家因為有人做咗魂限"批發"~~~現貨價的確比無"批發"嗰時平咗幾十蚊~~~:) 但會否跌價要睇貨品受歡迎GE程度~~~:)白古迦人氣有限~~~但貨源好似幾多~~~自然要割價出貨啦~~~:( 但反觀 SKULL ~~~宜家就算搵到一盒~~~但個價就一定會貴過訂價啦~~~:DD
我覺得美中不足嘅係個口有啲長...
deepz 發表於 2-8-2010 06:30 PM
明白~~~造型問題啫~~~就算12"都會有呢啲問題出現~~~:(
零號POST,絕對支持
老文 發表於 2-8-2010 05:14 PM
多謝老文兄一直的支持~~~:71:
宜家因為有人做咗魂限"批發"~~~現貨價的確比無"批發"嗰時平咗幾十蚊~~~ 但會否跌價要睇 ...
Somebody_Ex 發表於 2-8-2010 07:04 PM

由得個位師兄慢慢發下夢吧啦=-=可能比佢等到都唔定呢
個時skull現貨都好似三魚兩草左右...而家最平都4魚六草- -
睇黎而家既限定貨,只要係頭兩個星期內買到應該都會平過訂價
值得一讚的是
這隻shf腰部可以屈得好勁
overall黎講係上上品

(ps--我隻隻角金色都有小小積油,,,,)
唔錯:78:
不過無買:DD
kuuga十卜~!!:shiny:

我隻左眼上角都有凸油..已經貴+pre-order ,QC做到甘差,係其他位吾怪你,好整吾整係都要整係塊面度,最易睇果度先安樂,吾係1隻半隻,我見一部份都有,有冇搞零錯!:53:
原來依架有批發貨tim,依架仲要硬食點油,我去街買都仲有得揀~:blame:
值得一讚的是
這隻shf腰部可以屈得好勁
overall黎講係上上品

(ps--我隻隻角金色都有小小積油,,,,)
KiraYamato0621 發表於 2-8-2010 08:09 PM
我呢隻嗰個位其實都有小點積油~~~只係執走咗啫~~~:DD
我隻左眼上角都有凸油..已經貴+pre-order ,QC做到甘差,係其他位吾怪你,好整吾整係都要整係塊面度,最易睇果 ...
takeshi 發表於 2-8-2010 09:12 PM
takeshi兄唔使咁勞氣~~~:(實在睇咗咁多隻都係左眼上面有一點積油~~~唔知係咪生產時出咗小問題呢~~~我呢隻都有~~~只係用軟件執咗佢走啫~~~不過都算係一隻唔錯GE SHF 啦~~~:)
kuuga十卜~!!
stephen727 發表於 2-8-2010 08:50 PM
THX~~~:73:

唔錯
不過無買
cchong420 發表於 2-8-2010 08:34 PM
改造人兄如果唔係近期入咗悟飯同 EX GILLS~~~咁少上黎我以為你已經唔玩 SHF 添~~~:(
我隻左眼上角都有凸油..已經貴+pre-order ,QC做到甘差,係其他位吾怪你,好整吾整係都要整係塊面度,最易睇果 ...
takeshi 發表於 2-8-2010 09:12 PM

我自己果隻都唔例外。收貨開盒前個女店員用急口令嘅語調同我講"有爛有缺就會換,有花就唔換。"

聽完之後我覺得好邪,結果一開盒就見到粒凸油。幸好我唔太介意,係的話就會好似你咁嘅反應。

只可惜魂shop限定好似唔係隻隻都有水返,淨係隻skull都唔覺有,若然往後隻隻一定有水返,我一定唔再訂,現貨平過訂仲有得揀,搵唔到咩理由要去訂。
高貴的魔王~:35:
我呢隻嗰個位其實都有小點積油~~~只係執走咗啫~~~
takeshi兄唔使咁勞氣~~~實在睇& ...
Somebody_Ex 發表於 2-8-2010 09:43 PM

吾好意思..我打字時控制吾到激動左:(:shy:
其實呢隻係各方面都吾錯ge,只係好"蚊"遇得太多d差QC位通常硬係係d明顯位,吾明點解係甘..:55:

我自己果隻都唔例外。收貨開盒前個女店員用急口令嘅語調同我講"有爛有缺就會換,有花就唔換。"

...
iorik 發表於 2-8-2010 10:13 PM

hahaa yesss佢都係甘同我講..:DD..我吾介意訂,但最怕係好彩抽到"正貨"重要街有貨揀..QC一般大貨無野講..但落order做又貴左係咪要比返d誠意呢~係碼吾好花係塊面度先..
我第一次入兩隻既限定:DD