Toysdaily 玩具日報

查看: 33187|回復: 52

[分享討論] Enterbay Action Masterpiece --- 風雲

Enterbay 參考超像可動新系列---Action Masterpiece. 頭炮係聶風、步驚雲。可惜水準絕對未如理想,與超像可動完全兩個級數,要改善的地方極多。

- 配件少得可憐,只得兵器各一
- 沒有替換手形,步驚雲連手掌都無,點出排雲掌呀
- 關節設計極差及太鬆
- 上色非常粗糙

其實港漫角色用超像可動來設計是很好的想法,希望Enterbay能積極改進,繼續呢個系列。用成晚先影得幾張相,多多指教。

步驚雲條褲如果上左牛仔褲既藍色,根本就係陳浩南扮既..........
明白eb唔敢影步驚雲正面的原因
個樣......想死!!!!!!!!!
:72:
多謝師兄身先士卒:64:

小弟慳倒錢了
就咁睇除咗可動,質素同十年前『玉郎�天下』figure 有乜分別?:?
聶風的腰布......用軟膠不是更好嗎~~
As a HK comics die hard fans, your comment is really objective!  Thx! :71:
步驚雲條褲如果上左牛仔褲既藍色,根本就係陳浩南扮既..........
Jazzblues 發表於 31-7-2010 04:05 AM

hung hang jar lift yan

多謝報告.幫我慳$.
成隻野,,最似樣係佢地d劍/.同刀
another disappointing product line... save my $
老實講, 今日係漫畫店見到實物唔夠十秒就放低左
好唔想插, 但無辦法..
上期睇佢地d宣傳廣告..已經惊嚇
咁既價錢咁既質素咁既誠意...
我情願買幾隻5寸硬企風雲...
個面相仲差過d 5吋..番老番再老番個老番...
EB 你搅咩呀???
十大最差玩具肯定有你份啦呢鋪!