Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] ~飛影.黑獅王~上篇,下篇在P.2

連敗兄,fatcheong:
公主,呵呵呵呵,不過如果真係大BOXSET跟公主,咁就真係得個睇字了...
咁鳳雷鷹合體就最簡單的,放上去就是,大D細D又真係唔係太大影響,唔長過隻鷹就可以了.

nelngan:
THX!!
公主,呵呵呵呵,不過如果真係大BOXSET跟公主,咁就真係得個睇字了...
咁鳳雷鷹合體就最簡 ...
warxv 發表於 28-7-2010 01:37 PM

反正dispaly我都係機械人形態~~~我就冇所謂 :DD
我覺得佢會~~~~跟隻洛美娜公主膠公仔乙隻~~~
黑色三連敗 發表於 27-7-2010 05:40 PM

有冇咁正先!!

黑獅子雙手握砲,我搞o左很耐,都不能像盒圖貼近胸,

上次影都係就位,單手握砲,你是手掌先套落手臂,再扣上機關砲,還是相反??

Monday我又去信和搞埋餘下兩隻大龍鳳

連敗兄:
長過就合唔到體啦.
我覺得同SHF咁大少就最好了,又可以同佢地對打,鳳雷鷹又可以載下同其他人.

williamhychan:
呵呵,公主當然要有口咁上下啦.
我係裝晒左右手腕上支炮先再裝上機械人到,係OK的,可以擺回相中的姿勢.
咁鳳雷鷹合體就最簡 ...
warxv 發表於 28-7-2010 01:37 PM

我覺得鳳雷鷹set果隻可動飛影根本唔可以同任何一隻合體。係邊度睇到可以同鳳雷鷹合體?

要同鳳雷鷹合體應該只有合體版飛影先做到。
回復 49# warxv

THX!!今晚再試試
我覺得鳳雷鷹set果隻可動飛影根本唔可以同任何一隻合體。係邊度睇到可以同鳳雷鷹合體?

要同 ...
DiceK 發表於 28-7-2010 16:52

我八卦,贴一贴图。:shy: 鳳雷鷹,飞影合体。
I just got mine today. Overall, it is a very nice chogokin toys.

However I wish they paint the yellow plastic with metallic...  also this tranformable 飛影 is very details but has no diecast and very small.
頭像被屏蔽
點解叫黑獅子既,點睇都係黃獅喎~變形果野好有變形金剛嘅味道~~好靚~
DiceK:
合體的問題之前好像在電擊有提及的.
下面已經有朋友搵到圖了.

williamhychan:
OK嗎??
我想應該沒問題吧.

Opelouis:
唔該晒!!

Macross長谷有洋:
本身隻獅子都幾重手,上色我反而唔太喜歡金屬色,如果有的普通的黃色我會更喜歡.

x3883x:
點解叫黑獅子??可能叫金獅太俗氣了吧....
呢隻的確好正~
但飛影細隻, 上色位總係有點瑕疵...
無辦法...我又唔識補色...
睇個樣,佢同鳳雷鷹個合體,隻腳伸晒出黎喎~~~:p
有冇咁正先!!

黑獅子雙手握砲,我搞o左很耐,都不能像盒圖貼近胸,

上次影都係就位,單手握砲, ...
williamhychan 發表於 28-7-2010 01:58 PM

呢個正~~~:46:
連敗兄:
長過就合唔到體啦.
我覺得同SHF咁大少就最好了,又可以同佢地對打,鳳雷鷹又可以載下同其他人.

...
warxv 發表於 28-7-2010 04:52 PM

好認同~~~:74:
我隻黑c子買左來都係"樓"左幾下. 隻右手個較位就開始鬆弛.再"樓"多幾下就
斷左了..
唔知邊度可以整反隻手呢.???