Toysdaily 玩具日報

於益發發”占士多” 買Wii Cooking MaMa 的不快經歷

小弟昨天於灣仔益發發地下/2F的”占士多”, 問Wii Cooking MaMa 售價, 女店員回答 $350, 當時我沒有即時買下, 再到1F 2F 看看.

約15 分鐘後, 我再回到地下”占士多”, 向那女店員買, 怎料她看我一眼後……..

女店員說: “$370 wor.”

我說: “o下?!”

女店員說: “係, 而家 $370. “

我說: “為何現在貴了 $20?!”

女店員想了一會後說: “$350 的Cooking MaMa 經已售完, 現在賣的是 $370.”

我說: “15 分鐘前賣$350 o既賣晒, 但係而家你仲有得賣, 不過貴左. 點解?   ”

女店員說: “係嫁, 這些係剛剛番到的新貨, 係賣貴d. “

………………….

聽完這無理的解釋後, 我頭也不回地到別的店舖去以相同價錢$350買了….

那”占士多”可以在15 分鐘內賣晒成楝碟, 再在那15 分鐘內剛剛番到新貨. 勁呀!!!

最大問題係那個女店員的嘴臉, 根本佢就係玩野… …

一向都聽人講e 間野手法有問題, 而家我始終感受到.

:blame::blame::blame:

[ 本文章最後由 TiNGz 於 7-2-2007 05:09 PM 編輯 ]
bad services...
比我贈多佢一句: 咁你留番自己慢慢玩啦!
那個女店員擺明係玩野啦~~!!!
你已經好好人嫁啦, 如果係我就已經咒罵吓佢先走啦~~!
我試過mk 信和一樣,2f 間店背面係電梯(有部手提電腦果間),第一次問wii左制要幾錢,佢話要$!&), 再去一樓嗰間問就= 無貨. 其他要$@@).  之後再去番之前嗰間問, 點知佢話$!*)[貴咗十蚊]. 即走無買~
原文章由 TiNGz 於 7-2-2007 04:50 PM 發表
小弟昨天於灣仔益發發地下/2F的”占士多”, 問Wii Cooking MaMa 售價, 女店員回答 $350, 當時我沒有即時買下, 再到1F 2F 看看.

約15 分鐘後, 我再回到地下”占士多”, 向那女店員買, 怎料她看我一眼後……..
...

呃...
我都係果度買
不過係上星期訂左 #%)
星期日果晚聽到有版友報告話佢地返左貨
不過要 $*)...
星期一 lunch 就去睇下有無得拎
點知店員話呢批快貨佢地返得特別貴
所以訂左果 d 要過兩日先有得拎
我訂果陣佢都話係 8 號取貨 ge
所以我接受佢解釋
再過多一日去睇下有無得拎
今次有貨拎 la~
而且仲平左 @)
##) 就埋單 la...
:cool:
都唔可怪佢既... 你都要走去對比價錢喇!佢加價你可以唔買佢\.
我早期試過, 話左買, 不過去取錢, 番到去加左價都係咁喇!(行開都係十幾分鐘)
呢 d 情形我都發生過, 咁咪唔好比$$佢洗 law
p.s. 佢老細真係多得佢\唔少呀!
頭像被屏蔽
原文章由 toysandy 於 11-2-2007 11:53 發表
咁都無咩問題呀,如果你轉頭返黎平左咁點?你會唔會俾番先頭貴的價錢佢?

我都覺, d 人好奇怪,
輸打贏要, 唔知佢買股票係咪咁架呢 ... :cool::cool::cool:
可能佢一日答同一條問題300次以上......不過老實說地下shop的女sales好唔掂 態度差 面目可憎 好似阻住佢媾仔咁......見佢成日同另一男店員玩多過做.......

而且這間shop有賣supercard & 改psp......絕不幫襯老翻shop