Toysdaily 玩具日報

[改造交流] [舊物分享]revotech變形valkirie

其實唔算得係咩改造,只係令佢成日鬆到甩晒果d parts痴番實姐

最鬆最易甩果幾件parts都集中o係背部,包括兩個大紅圈果兩塊同對翼
大紅圈果兩塊我只係蚊左出黎,然後加d A膠落支支條度,再放番入去,一邊等佢乾一邊活動佢,等佢唔好痴實,尤其係機尾果塊,變形時係需要拉出少少既,如果成支痴實左就會變唔到形。
至於對機翼,本身試過用A膠既方法。諗住加粗佢,但點知佢扣果個位太短,根本用唔到呢個方法,仲唔小心整爛左個位搞到扣都扣唔番
最後決定o係機背同機翼度鑽孔,然後剪支好細支既冇用模型骨串住佢。有玩開模型既都知d骨條尾果邊係有一塊細細地既野突起,就咁岩可以用黎扣住佢

另外機頭底果度變形時有塊細蓋要打開,及雙手有支支條插住機尾,因為覺得太麻煩,所以拆左果塊蓋同唔用果兩支支條

已經將呢隻野封印左...
已經將呢隻野封印左...
呂品器 發表於 25-7-2010 10:23 AM

我都係因為最近冇野好玩,拎左隻cms gfg黎加緊d關節時順便搞埋呢隻vf