Toysdaily 玩具日報

查看: 9501|回復: 13

[玩具攝影] SHF ixa & ZOIDS blox lg murasame liger

ixa出左sic...我就去左搵初版shf=-='
zoids一向冷門野...哈
反潮流的最主要目的..其實係唔同荷包作對呢!!!

其實我無睇過kiva...只係見ixa幾靚就買=-=

壽屋送既地台出奇地可以配合blox j版件12號使用....真係...天生一對...岩岩好

可動blox村雨獅的刀不是滑移

..其實可以做到用轉輪一樣既野XD

尋晚食完飯整的,,只做了簡單水口同墨線

好型....可惜...1/72電動太難搵...依隻可動度高..可以止渴

ixa@@ 初版來的...雖然唔知有咩分別(當然 可能係收貴d既最大藉口)

機械感很強的拉打...另外一問 有無人知地台果句講咩野 無睇過..唔知佢講咩...(雖然睇過都唔會識日文XD)....唔知點解..我覺得佢唔會做rider kick..幫佢係現實做一下.(g3的笨重機械先入為主意識?)

...如果我無估錯...佢應該係槍劍合一既系統...佢應該係無咩可能兩樣野都渣係手...都係現實做一下

再一次..我無估錯既話...佢腰帶既扣...應該係會拆出黎做拳套....但為左真係套到落手度...比例係差左d=3=(之前同村雨影第一張時都唔覺 無換到細果個腰帶扣)

多謝收睇
Good report and good job!  Support! :71:
隻zoids好OK喎, 樓主明智選擇:71:
:71:
thx all

隻zoids好OK喎, 樓主明智選擇
roystoy 發表於 21-7-2010 02:07 PM

可動blox zoids真的不錯..價錢不算貴...也易處理..
ixa係kiva入面 戲份差唔多仲高過主角
因為實在太多人變過佢 計埋計埋差唔多有7個人變過佢
而佢個台座果個野係其中一個變身者 名護 ge一句 低能名句黎...
:71:
我得隻mugen...:78:

我得隻mugen...
越前龍馬 發表於 21-7-2010 06:41 PM

電動發聲的神物@@

那五隻 我只有熊貓同energy liger=3=
地震龍只有普通版...
未見過尼個blox村雨獅
改件定原件?
未見過尼個blox村雨獅
改件定原件?
0din 發表於 22-7-2010 08:46 PM

NEO BLOX
http://www.geocities.jp/lifezoids/LBZ-02.htm

另有別色
http://www.geocities.jp/lifezoids/NBZ-011.htm
我沒有NBZ-002 差一隻 合不了體=3=
我沒有NBZ-002 差一隻 合不了體=3=
果汁先生 發表於 22-7-2010 09:40 PM

呢3隻官方的合体方式外形麻麻地

不過BLOX系列可以自己亂砌, 都OK好玩

我覺得官方果隻..幾似隻熊..都幾靚XD

嘩....好似戰隊機械人..XD
好型 勁{:3_126:}