Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 最強Trans-Am對決 (序章二)

為打倒Gundam而苟且偷生的Mr. Bushido

自問自己唔係改造高手, 但係見到呢副模型嘅比例同Robot魂比真係樣衰o 所以胆粗粗郁手整型嘞!!

製作一覽
  • 改腰部 (令兩支GN-Claw 更加貼大肶, 睇起黎slim啲)
  • 手腕改短4mm
  • 腳板改窄

• 眼罩削尖同薄
  • 所有角位磨尖
  • 條腰兩條支架用火機加熱軟化左再調校角度

• 大肶關節縮細(改到闊度同個Ball Joint一樣)&加長2mm(左面下面多左一塊膠-剩餘物資切割而成)
  • 上色: 深紅色部份噴左田宮PS-50(Spakling Pink)可以令顏色更靚更Trans-Am(紅), 粉紅部份就噴左TS-65(Pearl Clear), 金色用Gaia122, 黑鈇色就先噴TS-14(光澤黑)再噴TS-23(Gun Metal)
  • 水貼參照某日本模型網站用左MG真武者水貼
  • 全身拋光(睇下效果先)
  • 武士劍Trans-am化

如對改造程序有興趣, 可到小弟Blog睇睇->http://hk.myblog.yahoo.com/hinubeing122/index?l=f&;id=11

Tri-Punisher

雙劍

同場加映OverFlag 武士道 :58:

臨隻抽前黎張合照

大家睇完可以比D意見!!:65: 又或者到小弟Blog睇睇->http://hk.myblog.yahoo.com/hinubeing122/article?mid=351
更 !!!
支持~!:$
多謝晒!!:77:
Your works is cool!  :71:

Will consider to paint it if u have time?  :)
回復 5# Douglas.M.Saint

德哥, 多謝欣賞!!

本身我有噴色但係拋光技術差噴得唔夠Coating磨拋光膏時差唔多甩晒咁滯淨係得番底色... :56:

而我仲有其他模型Project攪緊(自製
1/144獨角獸獸籠), 所以唔會攪佢住o 不過我仲會幫佢同00映D相呢!!:58: