Toysdaily 玩具日報

查看: 3500|回復: 12

[玩具報告] DB DG KAI PART 2 小評~

第一點要評既係今次BANDAI 又玩野, 一BAG 得四隻CELL.. 局要人食貴貨...

但質數方面講真比第一PART 削左少少, 但都可以KEEP 到DG個名

1 超比逹
呢隻最中意, 雖然係CLASSIS 既POSE, 但手同頭既EFFECT 做得好好, 絕對對得住DG個名(但我覺得呢個POSE 最靚都係超可動PART3)

2悟空
造型無乜特別, 但手工好好, 面想都一流, 咁既價錢OK有餘

3 人造人13
好中意呢隻, 之前未出個既角色, 上色都好好~~

4 人造人19
上色冇問題, 整體都唔差.. 但選角不好, 之前已出過, 仲出得好好, 依家O個隻唔覺得HG 好好多.. 當然.. PART 11 - 14 係HG 既PEAK~~ 如果KEEP 到呢個水準都算係咁.. 但DG應該仲好D 吧~ 依家睇佢都會出埋其他人造人... NOT THAT GD

5 斯路
唔係太特出, 不過不失..

總結: 希望KEEP 到準, 選角再好D~~~!!! 最唔想係乜野A B SET, 銅色... AI...
:71:
希望出多D 新角色先啦

最新發現, 人造人個STAND 有寫佢地個NUMBER, 超正BOR~
而家D笨大蛋完全唔抵玩,官圖就用cast件呃人,實物就減50﹪以上,今part質素更差不突止,隻斯路仲要玩野,笨大你業績越來越差係抵死架,不思進取,marketing班人又越黎越廢~~
Agree.  The word "DG" is just another technique 掛羊頭買狗肉 to re-issue those already issued figure with unproportionate higher price.
隻C 路真係不可原諒... 完全無謂
但QUALITY OK 既
隻C 路真係不可原諒... 完全無謂
但QUALITY OK 既
riverchild 發表於 11-7-2010 11:31 PM

如果師兄有買過或見過超造形魂果隻斯路,就會明白今part果隻一D都唔算係官方勁吹的“超細緻造型",因為D黑紋只係噴色,而並非超造形魂的有雕刻紋理,而家個造工同HG果陣有幾大分別!? 真係連15% 都無,但價錢同混入比例就..... 最理普係官網用cast色件扮實物呃人,完全係當買家係傻一樣......
:56:
:71:thanks for your sharing
人造人個STAND 有寫左佢地個NUMBER, 呢樣都叫有D 心思~
其實見到新出套大蛋後 , 就更加更加想扭蛋出銀河黑暗霸王個幾位人物 ~
今次出完13號後 , 相信14同15號都不遠矣......
希望快d出埋就可以同之前既超13號黎個全家福 yeah ~~
Part 2質素已經下降, 都好難期望佢會越做越好
最不知所謂係玩埋配率呢d小動作, 黎緊可能陸續有黎
希望佢出多d新角色啦
唔好出完一大輪d主角玩死左條line就算:38:
very angry coz bandai use this bad method at DG dragon ball 02
so how about 03 ?? 04 ??
is harder to make a full set ??
DG will become Boxegg ??
1/198 ??
I am a buyer/collecter , dont want to see this
expensive n hard to colect ................................................... :53::53::53:
唉,巳經貴了,但還是水準不變。
真可惜,現在只買HG無的角色算了!