Toysdaily 玩具日報

查看: 10677|回復: 32

[玩具攝影] [扭蛋] 龍珠改 Digital Grade Part 2

(1) 比達:

(2) 人造人13號:

(3) 悟空:

(4) 人造人19號:

(5) 斯路:

(6) 大合照:

:71:
:77::77::shiny::shiny:
but no:19 red mouth ,
gokou worse than bandai photo
that all my feeling . :64: pls dont mind
by the way , bro ,U posted at our dragon ball place ?? thx
咁快打回原型?
似乎得斯路keep到part 1既水準‥‥
Very nice 比達!
有D似買返200yen蛋!
質數下滑了:67:
cell is reli good
and since no. 13 i don't see any products of him, so i got the whole set ~

(anyway, where should i put the stand of cell ? for its tail ? or......? anyone can answer this ?)
感覺上, Part 1 既漸變色同陰影位多好多喎........
最明顯冇誠意既係人造人 19 號, 除左動作之外我唔覺同 200 yen 舊版有咩大分別....
感覺上, Part 1 既漸變色同陰影位多好多喎........
最明顯冇誠意既係人造人 19 號, 除左動作之外我唔覺同  ...
movie_arms 發表於 12-7-2010 12:00 AM

分別就係我果隻19號D上色比舊版出界特別多,右手黃色部份有一大撻污積,雙掌明明係灰白色膠成形但再噴上白色,整到同塊面唔同色,條頸同身體痴實晒但有一條大空隙係中間,即個頭未入盡就用膠水痴死!!
:70:
分別就係我果隻19號D上色比舊版出界特別多,右手黃色部份有一大撻污積,雙掌明明係灰白色膠成形但再噴上 ...
小公主 發表於 12-7-2010 00:08

:@都幾誇
分別就係我果隻19號D上色比舊版出界特別多,右手黃色部份有一大撻污積,雙掌明明係灰白色膠成形但再噴上 ...
小公主 發表於 12-7-2010 12:08 AM

影出黎睇下:50:
質素差左再玩埋配率
笨大又想玩死呢條line:$

斯路hg part4果隻其實同呢隻真係唔算差好遠..呢隻dg只係關節位多上d色.(完全同dg技巧無關).同埋好似多左小小眼線矣...可以肯定bandai..一定會再一次玩死埋呢條dg line..
bandai似乎係夾硬整死條hg line(偷色,上色差,ab set..金企台..重複..頭髮鈍)來就呢套dg上位的(乘機加價)..
現在dg只係係hg part6(最好是part2)的級數樓上矣..
斯路hg part4果隻其實同呢隻真係唔算差好遠..呢隻dg只係關節位多上d色.(完全同dg技巧無關).同埋好似多左小小 ...
老文 發表於 12-7-2010 11:18 AM

比達頭髮既上色同part 1悟空比都差好多
你真係造得好既加價人地都俾得心甘情願
搞埋d小動作只有死得更快:$