Toysdaily 玩具日報

查看: 15799|回復: 3

[改造交流] 呢度比較少人玩既lego - 6751 kit MOC - 魔龍機

呢度應該比較少人玩既lego吧?
大家就當機械人post睇好了

好耐無玩過kit moc(原盒套件創作)了~
先講明, 今次呢隻都係參考改造作品
因為起brickshelf見到有位前輩用6751砌左隻好型既機械人

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=4040160

撞正有特價, 就買來試下
並加入左一d自己既創作, 就完成左呢部魔龍機
唔算係完全原創, 只能算係改造作

由於只係用套件既磗, 有d 吃緊
出來效果都算係咁, 我都滿意的了...
今次用剩好少件~yeah~

砌完先發覺個比例好似<魯o修>既<蘭O斯洛>...

盡用埋套件既翼零件

主武裝"Dragon's Breath"

可動性都不錯啦, 不過都係太重, 易散左D

必殺! RAGE OF DRAGON!

發射!

其實只係將粒LED裝起心口而已XDDD

都好一段時間無砌過野...再次覺得LEGO砌機械人好多先天限制
主要都仲係D 關節
另外就係堅持用KIT件真係幾頭痛
要就住就住用, 好幾次都想拎自已D散件來補
還好最後都夠
頭像被屏蔽
好型~~
呢個外型好得
仲可以跪...
好掂:71:
可動仲不得了∼