Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.22~~~世界的破壞者~~~Decade

多謝大大好精彩既介紹~
我想同大大講雖然暫未得到官方證實,
但我從日本網站中看到其實在DCD結局電影看到的結局只是臨時改拍的結局~
真正既結局就如在電視dcd最後一集所看到的結局預告一樣,
但因版權及制作小組反對後臨時改拍了另一結局~
(p.s.聽聞好大原因係為咗遷就W, 可以做到合戰一幕既關係.......)

聽講真正既結果係鳴瀧大叔先係真正既decade, 門矢士只係底片世界中既decade...
(所以有2集底片世界, dark kiva會當decade係王, 而且在那裡找到decade變complete form既變身器,
而且在那裡門矢士能夠拍到真正既照片, 因此在最後結局預告中會看到有2個decade出現~)
雄介變成究極黑眼時當然冇意識, 因原設定係講雄介變身黑眼暴走,
成個結局既最大敵人就係究極古迦~
:71:十卜~
我今天先去九龍灣買, 有地台送,
不過下星期先有地台, 到時收佢電話再去拿地台
如果唔係Decade我根本唔會睇返拉打,更加唔會識到Some大同一班SHF同好,所以Decade其實好成功好多人因為佢 ...
歐比旺.肯諾比 發表於 25-6-2010 05:19 PM
比比兄言重啦~~~大家係度認識係緣份~~~多謝支持~~~:DD
睇完報告....又要入喇...多謝琛哥~
一舊仔 發表於 25-6-2010 05:06 PM

多謝支持~~~:)
支持SOME大
hofai 發表於 25-6-2010 06:35 PM
support!!SOME大真快手!!
cliff_tangc 發表於 25-6-2010 05:52 PM
多謝支持~~~:)
thx for sharing, Great report & pic!  因我都有入,  及樓主出的post好有heart, 一定要支持支持!
新版 ...
roystoy 發表於 25-6-2010 06:54 PM
多謝你~~~:)因為行貨未派晒全港九~~~我諗呢兩日會多啲朋友出帖架啦~~~:DD
我女朋友都幫我買咗啦,但佢分唔到兩個頭有咩唔同
timothy276217 發表於 25-6-2010 06:07 PM
有少少曬喎~~~:shy:
無論如何, 佢都係踢爆咗kabuto 個頭  又串ultimate kuuga
同埋睇完電影版我都係唔太明激情態係點& ...
八口八口 發表於 25-6-2010 08:26 PM
激情咪啫係勁啲咁囉~~~我估咋~~~:DD
好圖十卜~~
stephen727 發表於 25-6-2010 08:36 PM
多謝十持~~~:$
支持~~~~但估唔到激情態無卡!
officeboy3988 發表於 25-6-2010 08:46 PM
多謝 office 兄支持~~~無卡可能又係笨大陰謀~~~:(
琴日都買左呢隻

但可能有舊ver ge關係
覺得買完了有點灑錢ge感覺
同埋冇左買新shf ge新鮮感
KiraYamato0621 發表於 25-6-2010 08:41 PM
我其實係為咗個新頭而買架~~~宜家換咗落隻舊版度即刻舒服晒~~~:51:
十卜~
ZIN 發表於 25-6-2010 10:07 PM
THX ZIN 兄~~~:$
我今天先去九龍灣買, 有地台送,
不過下星期先有地台, 到時收佢電話再去拿地台
illego 發表於 25-6-2010 10:26 PM
咁之前買咗行貨果啲朋友點呀~~~:Q
decade出現無非為配合shf推出
recall 玩家們買新野
多謝大大好精彩既介紹~
但我從日本網站中看到其實在DCD結局電影看到 ...
Ar.J 發表於 25-6-2010 08:48 PM
好高興見到 Ar.J 兄 GE 詳盡分享~~~:71:說到底我仍未完全掌握到 DCD 全部劇情~~~:35:
亦多謝你的支持~~~:)
舊版, 一知會出激情態已經拿拿聲賣左 lu

地台, 下個禮拜代理派返, 不過冇比飛仔, 唔知買左既大大點去追返個地台
多謝大大好精彩既介紹~
但我從日本網站中看到其實在DCD結局電影看到 ...
Ar.J 發表於 25-6-2010 08:48 PM

如果照大大所講,我反而覺得呢個結局仲好睇過movie大戰喎:58:
好高興見到 Ar.J 兄 GE 詳盡分享~~~說到底我仍未完全掌握到 DCD 全部劇情~~~
亦多謝你的支持~~~
Somebody_Ex 發表於 26-6-2010 02:07 AM

樓主唔駛客氣:35:
因我本身中咗Decade毒, 對於movie大戰既結局感到好失望及疑惑,
為何會同之前所預告的不同~:30:
於是便不斷在網上找資料, 最後搵到呢個結局資料~

橫飛驚兄, 我都覺得呀....
雖然未能知真定假, 但我好想睇呢個結局多過依家movie果個~
其實我諗那個結局應該已拍咗, 否則又點會有預告那些片段....
舊版, 一知會出激情態已經拿拿聲賣左 lu

地台, 下個禮拜代理派返, 不過冇比飛仔, 唔知買左既大大點去追返 ...
龍劍飛 發表於 26-6-2010 04:41 PM
我今日都追番個地台啦~~~不過係要另買~~~:(
decade出現無非為配合shf推出
recall 玩家們買新野
一文字 發表於 26-6-2010 02:05 AM
我咪係其中一個中咗伏GE人囉~~~:(