Toysdaily 玩具日報

查看: 23804|回復: 46

[改造交流] 自改SHF 可cast off版第三彈Drake(連手術心得及難度評級)

cast off系列最終回, 遺憾是無法改造kabuto與gatack:70: (原本不合理的cast off設定及缺乏材料)
經過The Bee及Sasword手術後, 仍覺得Drake手術難度好高:72:
其右手及身體部分特別困難, 左手則與The Bee改造方式一樣
先看看手術成果吧

Put on

注意看可以看到複眼部分, 我故意切除的

cast off!!!

change dragonfly!!

一開始唔鐘意Drake個造型, 之後睇順眼左, 只裝上臂甲的話仲好有主角feel, 愈睇愈鐘意

胸甲套入方式(最後都保留Drake的氧氣喉)

切割方式展示

臂甲切割方式展示

右臂甲Put on後效果(上臂甲可能需要用熱水浸軟稍為彎曲一下來配合肩位)

Zect組織三大配角之騎士系統

改造難度評級由低至高分別是
The Bee<<Sasword<<Drake

相關改造
自改SHF可cast off 版The bee
自改SHF 可cast off 版Sasword

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
其實真係改得好正...最衰係比例
值得參考的改造. 多謝分享~

想要做出Kabuto與Gatack的cast off機構就得先把SHF本體改造, 的確讓人很氣餒的...
其實真係改得好正...最衰係比例
kirin小黑 發表於 24-6-2010 01:47 PM

多謝巴打支持, 其實咁改完同原設係有一種獨特的重厚感, 個人几鐘意咁樣, 所以先一口氣改晒三隻:34:
值得參考的改造. 多謝分享~

想要做出Kabuto與Gatack的cast off機構就得先把SHF本體改造, 的確讓人很氣餒 ...
手榴蛋包飯 發表於 24-6-2010 01:47 PM

冇錯, 你講左重點:54:
:handshake:
繼續十卜~
介左隻眼個位正好多:71:
繼續十卜~
介左隻眼個位正好多
攝影_基 發表於 24-6-2010 04:39 PM

多謝巴打支持:$
:71: 我都整緊隻Bee...:35: 初級組...:(
厲害:50:

如果kabuto都改到就好嚕 :handshake:
可惜佢同gatack都係先天設計太複雜:49:
support !!
幾時到甲鬥王呀 :handshake:
我都整緊隻Bee... 初級組...
virtualman 發表於 24-6-2010 11:22 PM

加油巴打, 等你po上黎分享:71:
support !!
幾時到甲鬥王呀
y2jlch 發表於 25-6-2010 02:57 AM

如11樓巴打所講, 甲鬥王應該係唔會出現了..:26:
頭像被屏蔽