Toysdaily 玩具日報

查看: 6281|回復: 14

[改造交流] Deluxe Classic 戰斧版 BBB 粗略 repaint

其實都唔算係 repaint, 只係補返少少色 only
補色前

補色後

FULL GEAR

呢隻 BBB 可以算係 D 級完美版
只係上色差 d, 之前一向都有既車牌都冇上到
補一補色已經好正, 個人認為正過 HA 版
enjoy
特別欣賞雙臂的上色, GJ!
嗯...這款的出品的確不俗, 至於HA版...為了堅持讓人偶能座進去, 沒辦法了, 只能說玩法不同...

話說回來...變形時不怕掉色嗎?
上色後感覺冇咁膠..good:71:
依隻真係完美版!! (只係條頸長左少少)

我又tf movie 第一集忍到依家果然係正確的選擇!
thanks all

特別欣賞雙臂的上色, GJ!
嗯...這款的出品的確不俗, 至於HA版...為了堅持讓人偶能座進去, 沒辦法了, 只能說 ...
手榴蛋包飯 發表於 21-6-2010 03:06 PM

我上色在人型的部份, 變形時不會影響到, 不怕掉色
大大, 你隻黃色係邊隻幾號油ar? :64:
支持自我加工...玩具更好玩更獨特。
大大, 你隻黃色係邊隻幾號油ar?
玩具Kenny 發表於 21-6-2010 03:20 PM

mr.4 (黃色) + 少量 mr.3 (紅色)
回復 4# mansiu123

haha, 你又知忍到第時movie III 唔會係更好ge 選擇?~?~
油得好靓!!!!

感覺係完整番哂!!!:71:
我冇咁熱衷去追TF movie系列d嘢, 但都入手呢1款。
完成品真係好正...
令呢隻現時最完美既bbb變得更完美
VERY GOOD!!!:71:
上左色..之後靚仔左好多:71:
依隻真係出得好好
但如果再入既話就整到蜂巢了:30:
其實,, 講真丫....
我自己都真係唔知入唔入好...
萬一第日movie III 真係又整隻再令d ge....我都唔知點....宜家就話, 忍到終於係時候...
第日可能又唔係咁話法...