Toysdaily 玩具日報

[其他] 新玩具...新玩具...哈哈哈...

大家交流下咪好囉.... ....mac 同 pc各有好處....我部power book G3都掉低左好耐無用....因為用mac好似 ...
cartoon 發表於 14-6-2010 04:22 PM

你想 read 反 d 咩 file 先? 如果係 ps 果 d, 用反 pc 既 ps 應該開得反. 如果開唔反, 係因為 mac 小左 extection ... 試下 自己改名 加反 .psd 落去睇下得唔得, 如果唔得, 要用 mac 機 開反個 file 改反名.
你想 read 反 d 咩 file 先? 如果係 ps 果 d, 用反 pc 既 ps 應該開得反. 如果開唔反, 係因為 mac 小左 ...
Vince 發表於 14-6-2010 04:32 PM
:67:想見番所有mac files.....就算無對應嘅sofeware都起碼見到一堆不知名嘅files存在...而不是光鍱內空白一片零files....
想見番所有mac files.....就算無對應嘅sofeware都起碼見到一堆不知名嘅files存在...而不是 ...
cartoon 發表於 14-6-2010 04:49 PM

係 cd 又唔同 ma ... 你要用 d software 先開到 ... for example
MacDisk - Capable of reading all Apple Macintosh disks on PC computers. In addition, the company offers other solutions such as the ability to create Macintosh CD-ROM images on your PC computer.
http://www.macdisk.com/
TransMac - Enables PC users to read all Apple Macintosh disks on their computer.
http://www.asy.com/
:67::67:
恭喜恭喜,MAC OS真係超讚!恭喜恭喜!小皮都用MAC㗎!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
你想 read 反 d 咩 file 先? 如果係 ps 果 d, 用反 pc 既 ps 應該開得反. 如果開唔反, 係因為 mac 小左 ...
Vince 發表於 14-6-2010 04:32 PM

mac os x以後都已經跟返個extension了。
mac os x以後都已經跟返個extension了。
katoributa 發表於 14-6-2010 08:43 PM

:35:我只用過 舊版 mac ... 又冇 $ 買新 mac ma ...
咩張圖串親你, 無言而對, 要轉話題啦? 哈哈哈...
開慣錢七, 突然比部Type R你, 一定覺得好快架..
同樣 ...
side3net 發表於 14-6-2010 02:39 AM

小朋友真係小朋友, 郁d就覺得人地o係度寸, 之後就張牙武爪要寸返人轉頭:71:
等陣先再睇你寫乜~:43:
咩張圖串親你, 無言而對, 要轉話題啦? 哈哈哈...
開慣錢七, 突然比部Type R你, 一定覺得好快架..
同樣地, 開慣波子, 比返部Type-R你, 你唔會有咩驚奇
我覺得慢時, 唔代表你好快, 只係你未見過咩野係大蛇苛尿..
呢個米就係POINT囉..九唔搭八!
要出口術用咩野硬件, 軟件零知識貶低人地, 唔會令人覺得你好高手..
只令好多人覺得你好無知同低B, 層次領域完全唔同, 實在講多無謂
衰到要攞PowerBook出黎拋咁慘, 又貼下出黎睇下你多定我多
唔好講Mac, PC你都未係我果皮啦, 小朋友
一陣要我貼出黎, 我驚恐親你..
奉勸你一句, 無料到唔好主動走去串人.

呀..又串親你添, SORRY...恕我無你咁無聊, 無咁多時間上網啦
等第時有時間, 有空再串下你, 你慢慢啦
side3net 發表於 14-6-2010 02:39 AM

ok, 首先我想問下你貼出黎果兩張圖可以寸到人既點係咩呢? 我就完全睇唔出, 請高人指教

而你又o係我既邊句入面見到我轉話題呢請問??
係你話我唔多用Mac, 我就話我有部PowerBook?
定係你話我好少上網, 我就話我每日最少上網12個鐘?
定係你話Facebook下欄輸入唔到中文, 我問返你邊度下欄即係邊度?
定係你答左我你果部係用左兩年半既Core 2 QUAD, 我就話你部腦用左兩年半都可以用到咁多問題?
究竟我喺邊度轉左話題呢? 再請高人指教~

我就無話過我係高手, 就算有人話我係, 我都唔會認~
只不過你部Core 2 QUAD只係用左兩年半就可以有咁多問題
你既然咁勁, 不如講講你係點樣保養你部Core 2 QUAD啦, 當係教下我啦~
最好post埋圖, 既然你咁鍾意post圖, 我都想睇下你d圖有咩咁神奇可以嚇親人咁厲害~

唔使sorry咁客氣喎~ 因為我完全唔覺得你有d咩寸親我~
可能係我太大方, 又或者係你未夠班
頭像被屏蔽
同埋, FACEBOOK用FIREFOX響下面打唔到中文?  邊度?  小弟度度都無問題喎.
bad-aries 發表於 14-6-2010 12:05 PM

我都搵唔到, 可能佢呢d高手用facebook都同人與眾不同d啦~
而家用Firefox開fb,除左what's on your mind一欄之外
所以欄目比如你想回應人之類,成日會打唔到中文

睇完個post ....是不是想show mac 機:?
樓主你人生第一部mac機 ?
如果係.....又中左steve 計 ( 呢個 marketing strategy 真係得~ 買iphone or ipad 跟手使user 轉OS:71: )
我記得上次個cycle 係 ipod ...

提提你...就咁過PC 野去 OSX 小心有unknow files ( 好左樓主個OS 係above 10.4 ..如果唔係:34:)

我估TD 大把老mac 友....:34:.....OS 9.2 揮手區* i love 9.2 ..(上當年我重玩緊我舅父部apple II :34:)

其他大大有留意steve jobs ..今期又玩大野..寸flash 要收工....HTML 5 玩晒....如果做到...呢D真係叻叻:71:
ok, 首先我想問下你貼出黎果兩張圖可以寸到人既點係咩呢? 我就完全睇唔出, 請高人指教

而你又o係我既 ...
Devil_Fudou 發表於 14-6-2010 09:44 PM

brother ..鈦書(powerbook)好野來...我都有部800:34:
頭像被屏蔽