Toysdaily 玩具日報

[wii]請教買 wii 心得~

頭像被屏蔽
原文章由 moochi 於 4-2-2007 20:39 發表
我想請問一下:

1) 係咪未有行貨消息?
2) 買水貨機正常鋪頭會俾 d 咩保養??
3) wii 跟機係用咩 video output(黃紅白only)??
4) 有 d 咩 accessory 係必買0既呢??

唔該咁多位大大幫忙 ~~~

1) 以我所知係未有行貨消息的~但係有傳聞話今個月尾有.............但係可信性唔高
2) 間間唔同的~有D間game shop 會同你保~但一定係唔包零件! 如果HK 的師傅整唔到 佢地會同你post返日本整~咁suer~你要比返D運費呀個D la~!
不過呢仲有樣野可以話你知.......加陣會做wii 行貨代理個間野~無論點你都要比錢先有得整~如果你有NDS or NDSL你就會明ga la~^^"
所以保養放面行同水分別唔會太大~
3) 無錯~! 如果想要好D ga 就買s-video or 用色差la~(要出480p 一定要用色差先得)
4) 如果玩wii sport 就要買手掣~! 其他野就除你中意la~~~e.g. 防滑套~~~但係我建意要買差電.....因為真係2個week就要換電ga la~~  = ="

[ 本文章最後由 X-JAPAN 於 4-2-2007 10:36 PM 編輯 ]
原文章由 X-JAPAN 於 4-2-2007 09:30 PM 發表

1) 以我所知係未有行貨消息的~但係有傳聞話今個月尾有.............但係可信性唔高
2) 間間唔同的~有D間game shop 會同你保~但一定係唔包零件! 如果HK 的師傅整唔到 佢地會同你post返日本整~咁suer~你要比返D運 ...

我都想問行貨代理整貴定水整貴呢??
原文章由 ChrisLamXYZ 於 4-2-2007 21:39 發表

我都想問行貨代理整貴定水整貴呢??

如果你壞到HK d 師傅都整唔到要寄返日本整咁緊係水整貴la~!
但係如果HK整到~~我估唔會差太遠~!
頭像被屏蔽
原文章由 moochi 於 4-2-2007 22:19 發表

多謝日本大大超詳細解答 ~~~:love:
果然係勁(both玩具同game) ~~
but 點解會係1,2,3,5 0既 ~~ :DD

咁好似買水機早d玩抵 d ....
好想玩 cooking mama :shiny:

WAKAKAKAK~~係wow~~~我已經改左了~~~hohohoho~~~~~
係呀cooking mama好過引呀.....但係今日去問佢話仲未有~~~><~~~
行貨... 由十二月傳一月有,到一月傳二月,依家二月傳三月.... rumor ja, 唔好咁認真

水貨正常冇保養,有d鋪頭最多幫你寄番去
頭像被屏蔽
原文章由 moochi 於 7-2-2007 02:50 AM 發表
個價越問越貴 ....:*

呃細路透支利是錢咩 ~~~:blame::blame:

新年嘛...不急的話等一陣子吧