Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Vince

[新聞] 等到了 iphone 4

唔知people有冇出呢?
我仲有年幾合約未清:56:
真係咁款,令人失望,未睇keynote,睇後會唔會改觀呢?
請問除了高清視像電話,還多了什麼大變化呢?
Thanks at first!
hk小文 發表於 8-6-2010 09:09 PM

Size 唔同左,尤其是厚度,只有 9.3mm,以前 iPhone 3GS 是 1.23cm。

解像度比以住高了 4 倍,是 960 x 640,326 dpi,對比度是 800:1。

配備前後鏡頭,即可以做到以前做唔到的視像通話。

可拍攝 HD 720p ,每秒 30 格的影片,還可 edit 影片,不過套 software - iMovie 不是免費。

有三軸迴轉儀 (Three-axis gyro),加速感應器等,對玩遊戲會很有用都唔定。

有兩個咪,可以減少噪音的影響。

500 萬像素鏡頭,還有 LED 閃光燈。

可外接藍芽 Keyboard。

有 Folder 功能,可將 Apps 放在一個 Folder 內。

支援 iBooks ,可以在 iPhone 上睇電子書。

有 Voice Control 功能,可以用把聲來叫 iPhone 打電話,不需按鍵,也可以叫它播歌,最特別的就是 Support 廣東話。

更長的使用時間。

速度上更快。

用上最新的 iOS 4 (以前叫 iPhone OS 4),算是最特別的,是可以  multi-tasking。

如有遺漏,請幫忙添加,有錯請指正!
回復 19# Lau

配備前後鏡頭,即可以做到以前做唔到的視像通話。 <= 暫時黎講只限 iphone 4 對 iphone 4 ... 仲要只係用 wifi ....
即係唔係一般 3g 既 視像 .... 我對 d 個 所為 "視像通話" 既實用有所保留 law.
iOS4內置倉頡喇,可喜
回復  Lau

配備前後鏡頭,即可以做到以前做唔到的視像通話。
Vince 發表於 9-6-2010 05:57 PM

無錯,暫時只限 iPhone 4 to iPhone 4,但有點都好過無的...
= =但我個約有排先完.....