Toysdaily 玩具日報

查看: 10937|回復: 8

[劇場創作] Figma小劇場 - 5月的新人諫山黃泉和RIDER

很久沒有發貼了, 5月份兩隻figma都是我心頭好, 同上月的figma的售賣情況相比, 真係兩個極端...

諫山黃泉來自動畫: 喰霊-零- , 相信認識佢既人唔多, 呢套動畫意外地很好睇, 呢度就唔做介紹了, 記住係動畫好睇, 唔係漫畫, 我係先睇漫畫後睇動畫的, 動畫真係神來之筆。

黃泉的三個面相

黃泉: HELLO~神樂~

魯魯修: 打錯。不過妳是新入境的, 對吧? 我們這裡沒有多餘空位, 妳自己住在衣櫃裡面吧!

黃泉: 神樂~ 我找到地方住了。送給妳的~
神樂: 這不是魯魯修的面具嗎? 事情不好啦...

BILLY(BLUE): 當然不好!  竟將我們的KING趕了去衣櫃, KING就是魯魯修, 因為他是最早的男FIGMA, 所以他是KING!
BILLY(BLACK): 新人教育!

BILLY(BLUE): FOR THE KING!
BILLY(BLACK): 新人調教!!!!(?)啊啊呀~~~~

BILLY(BLUE): Brother~ Let her see your power!
BILLY(BLACK): Lady~ Let me see your body!
黃泉: 好快!?

鉼!!!(刀劍相交聲音)

黃泉: 被擋下了!?
BILLY(BLACK): AH!!HA!!! BILLY......

BILLY(BLACK): BILLY ATTACK!!!

黃泉: 太強了....

BILLY(BLUE): 接下來就是勝利者的時間。
BILLY(BLACK): Loser! It's the time to show my power!
黃泉: 可惡...

.......................
................
.........
.....
...
.
就在這一刻, 有一個人正無聲地接近, 一身勁裝, 長髮飄逸, 手執一對鎖鏈刃

RIDER: 電單車攻擊!!!
BILLY(BLUE): 好痛!太過份啦!

黃泉: 是機會! 燙斗型退魔兵器[打杯弐拾八號]

黃泉: 惡靈退散!
BILLY(BLACK): NO~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

謝觀看~
多謝分享~~~咁 Billy 會有啲咩下場~~~:(
:66:正呀~~~睇完笑左:71::71::71:十卜~~~~~~~~~~~~~~~
:66: fun and interesting story!! i like it!!
:71:
hahaha
Billy, 冇咯冇咯:76:
架車 笑左
:50:
比熨斗......
男人最痛囉