Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 哂左一魚...ROBOT魂 SIDE AS 緊急展開BOOSTER

我也訂了一盒...幸好只是一盒.

沒辦法啊, 手上有AS就想送它一對翼...
手榴蛋包飯 發表於 26-5-2010 10:50 AM

講得好!
no, no,  應該係哂左3魚...... :42:
都要平反一下....

彈射姿態....我對膝頭完全唔會掂地.....下面有足夠承托力
同樓主唯一分別係....前面手渣o個兩個位....你調轉左

顏色方面....你同arx-7一定唔夾....不過用M9就會完全唔同feel
可況TV入面arx-7從來都冇用過li件野....佢用親都係彈道飛彈....

不過....彈射姿態同TV入面完全唔同....TVo個陣機體係雙腳踏地

值唔值....見仁見智啦....
既為FMP fans.....我是很滿足的.
都要平反一下....

彈射姿態....我對膝頭完全唔會掂地.....下面有足夠承托力
同樓主唯一分別係....前面手 ...
panzer_jimmy 發表於 26-5-2010 12:40 PM

大大講得對!:71:

另外劇中的彈射姿勢應該係咁既, 雙腳彈射板在中間, 仲有就係要前後腳半蹲!

由於成品本身製作同劇中有出入, 所以只能擺成咁, 但又不至於雙膝掂地!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
都要平反一下....

可況TV入面arx-7從來都冇用過li件野....佢用親都係彈道飛彈....

不過....彈射姿態同TV入面完全唔同....TVo個陣機體係雙腳踏地panzer_jimmy 發表於 26-5-2010 12:40

動畫片頭算唔算~ 不過望唔清個姿勢
http://www.youtube.com/watch?v=xf8R0IEm-8Y&feature=related
都要平反一下....

同樓主唯一分別係....前面手 ...
panzer_jimmy 發表於 26-5-2010 12:40 PM

手渣果兩舊我係依佢盒底圖黎擺的...

TSR最後一次出擊中, ARX-7不就是用這來"彈"去香港的嗎?
大大講得對!

另外劇中的彈射姿勢應該係咁既, 雙腳彈射板在中間, 仲有就係要前後腳半蹲!

...
Mikehk@ 發表於 26-5-2010 04:55 PM

唔掂地我最初都做到,
就係好高興, 去準備相機GE時候, 佢條腰就唔夠力, 自己跪番落去了=.=
或者係因"機"而異, 我果隻條腰唔夠"食力"
比想象中出得差,而且貴。
但lee個限定嘅第二個重點係啲附加手...
鬼叫arx-7原本得啲左手攞武器....
但lee個限定嘅第二個重點係啲附加手...
鬼叫arx-7原本得啲左手攞武器....
deepz 發表於 3-6-2010 03:46 PM

有新手首比咩??:@
另外arx-7應該係得右手拿武品吧:handshake:
真係麻麻地.... 買多盒ARX7 好過 :blame:
我記得之前有大大先製過... 係唔係就係TOM 大? 靚過而家呢對好多 :D
i ordered two......but no regret!
原本因為訂唔到而失望....
依家因為訂唔到而喜悅....
多謝大大肯分享!!!
回復 25# CYCLONE_JOKER
對吾住記錯左,應該係附送左手..
・アーバレスト用左手首(x2)